autor:

Cely Snijec

» » Torturi

Tort fin

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 250 g zahar, 50 ml apa, 150 g nuci macinate, 2 linguri cacao, 8 oua, zahar vanilat, Crema:, 200 g unt, 150 g zahar, o lingura faina, 1 lingura amidon, doua linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face un sirop din apa cu zahar si zahar vanilat.Cand clocoteste, se adauga nucile si cacao.Mai dai un clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi galbenusurile,unul cate unul, iar la final albusurile batute spuma.Asezi compozitia in tava de tort, unsa cu unt,tapetata cu faina. Dai la cuptor pentru 30-45 minute(in functie de cuptor).Dupa ce se raceste, intinzi crema.
Crema:
Untul cu zaharul si esenta de rom le dai pe foc.Adaugi faina,amidonul, cacao. Fierbi pana se indeseste (ca magiunul). Lasi sa se raceasca putin, apoi intinzi peste blat.Tai felii de tort, dupa ce lasi cateva ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fin

Tort fin

Se face o cafea tare din 2 linguri mari de cafea si 250 ml. apa. Se freaca praful de vanilie cu

13 voturi    3 comentarii
1h 12 min
Torturi
Tort fin

Tort fin

Blatul: Preincalzeste cuptorul pana la temperatura de 225 grade. Separi galbenusurile de albusuri.

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    delicios!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Intr-adevar...un tort fin!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Yummy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Foarte buna, cred.

    • Fara foto

      Cely , 07 septembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Adevarat ca e foarte buna

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super reteta,cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca este o bunatate draga Cely...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • 50 ml apa
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 8 oua
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • o lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • doua linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat