Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate ca o smintina groasa). Se raceste. Se amesteca apoi galbenusurile pe rind, unul cite unul. Se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, cu un virf de sare, apoi se includ in crema. Se unge o cratita nu prea mare (cam de 20 cm diametru) cu unt si faina, se tapeteaza cu pergament uns. Se toarna compozitia in tava. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cca o ora, pina apar crapaturi pe suprafata. Se scoate si se raceste. Se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca batuta bine.
Se serveste rece

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii