Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.
Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.
Intre timp facem blatul astfel:
Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.
Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.
Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.
Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.
Ornam cu frisca si fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii