Tort fluturas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort fluturas

Ingrediente

  • pt blat:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de zahar
  • * 2 linguri de faina
  • * 1 lingura de ulei
  • * 2 linguri de apa
  • * esenta de vanilie
  • * un praf de copt
  • pt crema:
  • * 2 ouă
  • * 2 linguri de zahăr
  • * 2 linguri de făină
  • * 200 ml apa
  • * 2 linguri de smântână
  • * 1 plic gelatină
  • * esenta de vanilie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 2 banane
  • * 2 portocale
  • * kiwi
  • * stafide
  • Pt ornat:
  • * frisca
  • * kiwi
  • * portocala
  • * pufuleti imbracatiin ciocolata

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.

Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.

Intre timp facem blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.

Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.

Ornam cu frisca si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise