Tort fluturas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort fluturas

Ingrediente

  • pt blat:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de zahar
  • * 2 linguri de faina
  • * 1 lingura de ulei
  • * 2 linguri de apa
  • * esenta de vanilie
  • * un praf de copt
  • pt crema:
  • * 2 ouă
  • * 2 linguri de zahăr
  • * 2 linguri de făină
  • * 200 ml apa
  • * 2 linguri de smântână
  • * 1 plic gelatină
  • * esenta de vanilie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 2 banane
  • * 2 portocale
  • * kiwi
  • * stafide
  • Pt ornat:
  • * frisca
  • * kiwi
  • * portocala
  • * pufuleti imbracatiin ciocolata

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.

Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.

Intre timp facem blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.

Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.

Ornam cu frisca si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor