Tort Fluturas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Fluturas

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt Dr.Oetker nestins
  • arome
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • 500 g frisca
  • ciocolata menaj din care se fac forme
  • felii de portocala
  • feliute de kiwi

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de copt si arome dupa preferinta.Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm.,tapetata cu hartie de copt.Timp de coacere cam 45-50 de min.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe aburi pana se ingroasa.Se lasa la racorit , se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma,cacao,nuca si esenta de rom. Cateodata in crema mai pun si cate o lingura de ness.

Asamblarea tortului se vede in imagini.Prima data se taie blatul in doua pe verticala,apoi fiecare parte in 3 blaturi pe orizontala.Se insiropeaza foile, se umplu cu crema,si se orneaza dupa preferinta.

Feliile de portocala si kiwi se dau inainte prin miere de albine fierbinte,pentru a ramane lucioase.Cu ciocolata de menaj se fac diferite forme.

Fiindca tava in care am montat tortul a fost mai mare,am creat o pajiste verde(cu nuca de cocos verde),si din portocale am facut floricele.

Modelul fluturasului l-am gasit pe un site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise