autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Fluture

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru baza tortului:, * 15 oua, * 500 g zahar, * 7 linguri ulei, * 5 linguri amidon, * 4 linguri cacao, * 2 plicuri praf de copt, * 15 linguri faina, * esenta de vanilie si rom, * Crema ganache de ciocolata alba:, * 400 g ciocolata alba, * 700 ml frisca lichida, * 10 g gelatina, * Crema ganache de ciocolata amaruie:, * 400 g ciocolata amaruie, * 700 ml frisca lichida, * Glazura:, * 400 g ciocolata amaruie, * 200 ml frisca lichida, * 100 g unt, * Pentru fluture:, * 5 oua, * 100 g zahar, * 1 lingura amidon, * 5 linguri faina, * 1 praf de copt, * 2 linguri ulei, * Pentru decor:, * frisca, * nuca de cocos colorata

Dificultate: Medie Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. In 2 parti punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi albe intr-o tava (cea mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema ganache de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema ganache de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Fluture:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.

Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort fluture

Tort fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustos! O minunatie, tare dragut.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte bun tortul! Si arata minunat!

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Multumesc mult fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Frumoasa prezentarea,cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Foarte frumosi fluturasii vostri fetelor! Felicitari!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Super fluturasul tau. Iata-l si pe al meu.Felicitari!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc Mirey!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Si eu fac un tort fluture,putin mai altfel.Imi place cum arata si al tau.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • * Pentru baza tortului:
  • * 15 oua
  • * 500 g zahar
  • * 7 linguri ulei
  • * 5 linguri amidon
  • * 4 linguri cacao
  • * 2 plicuri praf de copt
  • * 15 linguri faina
  • * esenta de vanilie si rom
  • * Crema ganache de ciocolata alba:
  • * 400 g ciocolata alba
  • * 700 ml frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * Crema ganache de ciocolata amaruie:
  • * 400 g ciocolata amaruie
  • * 700 ml frisca lichida
  • * Glazura:
  • * 400 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g unt
  • * Pentru fluture:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 2 linguri ulei
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * nuca de cocos colorata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos! O minunatie, tare dragut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu budinca si fructe Claudia