autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Tort fondant cu crema Nutella

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat (tava rotunda 28 cm in diametru):, , 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, , Ingrediente fondant:, 500 gr zahar pudra, 50 gr miere, 5 gr gelatina, 30 ml apa., , Crema: 1 borcan crema Nutella de 400 g

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:



1. Fondant



Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand s-a topit se pune in bain-marie pentru a se dizolva complet.

Gelatina si mierea se pun peste 450 gr zahar pudra si la inceput se amesteca cu o lingura. Cand vedeti ca se ingroasa compozitia scoateti lingura si framantati cu mainile pana nu se mai prinde de maini, puteti folosi cele 50 gr de zahar ramase pentru a va elibera mainile de fondantul de pe maini. Se face o bila, se pune intr-o folie alimentara si se lasa 24 de ore la temperatura camerei. Se obtine o plastilina care poate fi modelata. Se foloseste colorant alimentar sub forma de pasta sau gel pentru a colora fondantul.



2. Blat



Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi cu cele 6 linguri de zahar care se pun pe rand si se bate pana se obtine o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca cu ulei, se adauga si acestea la albus, se amesteca usor de jos in sus si se adauga cacaua cernuta. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune cata o lingura in albus, se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (28 cm diametru) cu foaie de copt, se rastoarna compozitia pentru blat in tava, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu pentru 1.2 de ora (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Blatul se taie in trei parti, se face un sirop din zahar si rom pentru insiropat.



Asezarea foilor de tort se face invers decat la torturile obisnuite pentru ca avem nevoie de o suprafata perfect dreapta deasupra, adica foaia de deasupra va deveni foaia dedesubt, iar cea de dedesubt va deveni foaia de deasupra tortului. Foile se insiropeaza putin, nu mult, se ung cu crema. Se pastreaza putina crema de ciocolata pentru a o intinde de jur imprejurul tortului si asta pentru ca avem nevoie ca atunci cand intindem fondantul pe tort, de o suprafata fara defecte.

Inainte de a pune pasta de fondant, tortul se unge cu gem de caise pentru a face masa.

Pasta de fondant se intinde astfel incat sa fie mai mare decat tortul ca sa-l poata imbraca, iar grosimea foii trebuie sa fie 4 mm.

Fondantul se ia cu mainile si se aseaza pe tort, se netezeste deasupra cu palma sau cu o ustensila speciala numita platforma, se intinde si pe parti si se netezeste. Partile de fondant ramase inafara se taie. Resturile de fondant se remodeleaza.

Neteziti fondantul pana simtiti ca e perfect intinsa pe tort.



Se orneaza cu flori din fondant sau cu flori naturale, modelarea celor din fondant nu o voi descrie aici pentru ca e ceva mai complex si in plus e nevoie de anumite instrumente, decupatoare etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fondant cu crema Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de fructe

Tort de fructe

se separa galbenusurile de albusuri. laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand

9 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blatul Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Talo , 04 aprilie 2015

    ımı place mult ptr ca am gasıt reteta de fondant(martıpan)cel dın comert este foarte uscat!

  • Fara foto

    Mary Ardelean , 25 noiembrie 2014

    Minunata.Vreau sa o fac.Sunt curioasa cum iese fondantul

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente blat (tava rotunda 28 cm in diametru):
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente fondant:
  • 500 gr zahar pudra
  • 50 gr miere
  • 5 gr gelatina
  • 30 ml apa.
  • Crema: 1 borcan crema Nutella de 400 g

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu etaj