Tort fondant cu crema Nutella

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort fondant cu crema Nutella

Ingrediente

  • Ingrediente blat (tava rotunda 28 cm in diametru):
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente fondant:
  • 500 gr zahar pudra, 50 gr miere, 5 gr gelatina, 30 ml apa.
  • Crema: 1 borcan crema Nutella de 400 g

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Fondant

Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand s-a topit se pune in bain-marie pentru a se dizolva complet.

Gelatina si mierea se pun peste 450 gr zahar pudra si la inceput se amesteca cu o lingura. Cand vedeti ca se ingroasa compozitia scoateti lingura si framantati cu mainile pana nu se mai prinde de maini, puteti folosi cele 50 gr de zahar ramase pentru a va elibera mainile de fondantul de pe maini. Se face o bila, se pune intr-o folie alimentara si se lasa 24 de ore la temperatura camerei. Se obtine o plastilina care poate fi modelata. Se foloseste colorant alimentar sub forma de pasta sau gel pentru a colora fondantul.

2. Blat

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi cu cele 6 linguri de zahar care se pun pe rand si se bate pana se obtine o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca cu ulei, se adauga si acestea la albus, se amesteca usor de jos in sus si se adauga cacaua cernuta. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune cata o lingura in albus, se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (28 cm diametru) cu foaie de copt, se rastoarna compozitia pentru blat in tava, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu pentru 1.2 de ora (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Blatul se taie in trei parti, se face un sirop din zahar si rom pentru insiropat.

Asezarea foilor de tort se face invers decat la torturile obisnuite pentru ca avem nevoie de o suprafata perfect dreapta deasupra, adica foaia de deasupra va deveni foaia dedesubt, iar cea de dedesubt va deveni foaia de deasupra tortului. Foile se insiropeaza putin, nu mult, se ung cu crema. Se pastreaza putina crema de ciocolata pentru a o intinde de jur imprejurul tortului si asta pentru ca avem nevoie ca atunci cand intindem fondantul pe tort, de o suprafata fara defecte.

Inainte de a pune pasta de fondant, tortul se unge cu gem de caise pentru a face masa.

Pasta de fondant se intinde astfel incat sa fie mai mare decat tortul ca sa-l poata imbraca, iar grosimea foii trebuie sa fie 4 mm.

Fondantul se ia cu mainile si se aseaza pe tort, se netezeste deasupra cu palma sau cu o ustensila speciala numita platforma, se intinde si pe parti si se netezeste. Partile de fondant ramase inafara se taie. Resturile de fondant se remodeleaza.

Neteziti fondantul pana simtiti ca e perfect intinsa pe tort.

Se orneaza cu flori din fondant sau cu flori naturale, modelarea celor din fondant nu o voi descrie aici pentru ca e ceva mai complex si in plus e nevoie de anumite instrumente, decupatoare etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise