autor:

silviana maftei

» » Torturi

Tort Foret -Noire

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Ingrediente
Blat de tort, 8 oua, 200g zahar, 1 1/2 lingura cacao, 1 1/2 lingura amidon, 180 g faina, 1/2 praf de copt, Sarlota, 3 oua, 1 lingura de gelatina pt prajituri, 50 ml apa, 7 linguri zahar, 100 ml lapte, 500 ml frisca, 200g visine (din compot sau congelate), , Crema, 400g unt, 400g zahar pudra, 50g cacao, 50 ml apa, Siropul, 2 cani zahar, 4 cani apa, 1 sticluta esenta de rom, 1 lamaie, 100 ml visinata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare


Blatul:

Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, amidonul, cacao, faina, praful de copt se amesteca si se adauga peste compozitia de mai sus.

Se tapeteaza cu hartie de copt forma in care vrem sa coacem blatul, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu aproximativ 1 ora, depinde de cuptor.

Se lasa blatul la racit, se taie in 3.



Siropul:

Zaharul, apa, se fierb, sa aiba consistenta mierii. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie, romul si razatura de lamaie, visinata.



Sarlota:

Gelatina se pune la hidratat cu apa.



Intr-o craticioara se amesteca ouale, zaharul, laptele, se pun la foc, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul, se adauga si gelatina hidratata se amesteca pana se dizolva si aceasta (nu trebuie sa fiarba). Se pune deoparte sa se tempereze.

Se bate frisca, se amesteca cu sarlota(racita dar fluida) si cu visinile.



Crema de cacao:

50 g de cacao se amesteca cu 50 g de zahar pudra, se oparasc cu 50 ml de apa fiarta.

Restul de zahar pudra se bate cu untul pana isi dubleaza volumul, se adauga cacao oparita si se mai bate pana se omogenizeaza crema.



Montarea tortului:

Se aseaza pe platou primul blat se stropeste cu sirop.

Din hartie de copt se taie o fasie inalta de 12 cm si lunga cit circumferinta tortului, se infasoara tortul cu ea.

Se toarna sarlota cu visine.

Peste sarlota se aseaza blatul 2, se stropeste cu sirop.

Se intinde crema de cacao (se mai pastreaza aprox 4 linguri de crema pentru decor).

Se aseaza ultimul blat se stropeste si acesta cu sirop.

Si se intind pe suprafata lui aproximativ 2 linguri de crema, se da la rece pentru 4 ore.

Se decoreaza, alternand, deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Foret -Noire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Foret Noire

Tort Foret Noire

Am folosit un blat cumparat. Am mixat 400ml frisca cu zahar, am topit untul si cand s-a racit l-am

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca

2 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    bun

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Am si eu o forma ovala.Am sa fac si tort in ea,pentru ca arata foarte bine!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Cred ca este delicios tortul tau.... Bravo !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat de tort
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1 1/2 lingura amidon
  • 180 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Sarlota
  • 3 oua
  • 1 lingura de gelatina pt prajituri
  • 50 ml apa
  • 7 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200g visine (din compot sau congelate)
  • Crema
  • 400g unt
  • 400g zahar pudra
  • 50g cacao
  • 50 ml apa
  • Siropul
  • 2 cani zahar
  • 4 cani apa
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lamaie
  • 100 ml visinata

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

clara marinescu (Chef de cuisine)

bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura