autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort frantuzesc cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete, , 225 g faina, , un varf de cutit de sare, , 75 g unt taiat bucatele, , 25 g zahar, , un ou batut, , 4 linguri de apa de la gheata., PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,, o lingura de lichior de zmeura sau visinata., PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa, , 1 lingura lichior de zmeura sau visinata, , 1-2 linguri zahar, , putin lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cern faina si sarea si se face o adancitura in mijloc. Se adauga untul, zaharul, oul si jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca bine cu varful degetelor.
Se adauga restul de apa si se framanta din nou.
Se netezeste aluatul cu palmele. Se inveleste intr-o folie de plastic sau clofan si se pune o ora la rece.
Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 2-3). Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tort (25 cm diametrul). Se inteapa cu o furculita. Se lasa 10 minute la rece.
Se acopera cu hartie de copt, pe care se presara boabe de fasole. Se coace zece minute, se inlatura hartia si fasolea, apoi se mai lasa 15-20 de minute la copt, pana ce aluatul se face auriu-roscat. Se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca.
Nu mai repede de doua ore inainte ca tortul sa fie servit, se prepara glazura. Se zdrobeste bine jeleul de fructe intr-o craticioara. Se adauga lichiorul sau visinata, se pune vasul pe flacara mica si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand intruna. Se intinde glazura calda pe blatul de tort cu o pensula.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu putin lapte si se freaca bine pana ce devine o crema omogena. Se adauga lichiorul si zaharul. Se intinde crema de branza pe blat.
Se pun apoi capsunile, cat mai apropiate intre ele. Restul glazurii se incalzeste si se toarna peste fructe. Se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu kranz insiropat

Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele.

1 vot    0 comentarii
45 min
Torturi
Tort festiv - Batman

Tort festiv - Batman

Ptr blat o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile. Se

9 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete
  • 225 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • 75 g unt taiat bucatele
  • 25 g zahar
  • un ou batut
  • 4 linguri de apa de la gheata.
  • PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,
  • o lingura de lichior de zmeura sau visinata.
  • PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa
  • 1 lingura lichior de zmeura sau visinata
  • 1-2 linguri zahar
  • putin lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake de zmeurã