autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort frantuzesc cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete, , 225 g faina, , un varf de cutit de sare, , 75 g unt taiat bucatele, , 25 g zahar, , un ou batut, , 4 linguri de apa de la gheata., PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,, o lingura de lichior de zmeura sau visinata., PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa, , 1 lingura lichior de zmeura sau visinata, , 1-2 linguri zahar, , putin lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cern faina si sarea si se face o adancitura in mijloc. Se adauga untul, zaharul, oul si jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca bine cu varful degetelor.
Se adauga restul de apa si se framanta din nou.
Se netezeste aluatul cu palmele. Se inveleste intr-o folie de plastic sau clofan si se pune o ora la rece.
Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 2-3). Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tort (25 cm diametrul). Se inteapa cu o furculita. Se lasa 10 minute la rece.
Se acopera cu hartie de copt, pe care se presara boabe de fasole. Se coace zece minute, se inlatura hartia si fasolea, apoi se mai lasa 15-20 de minute la copt, pana ce aluatul se face auriu-roscat. Se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca.
Nu mai repede de doua ore inainte ca tortul sa fie servit, se prepara glazura. Se zdrobeste bine jeleul de fructe intr-o craticioara. Se adauga lichiorul sau visinata, se pune vasul pe flacara mica si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand intruna. Se intinde glazura calda pe blatul de tort cu o pensula.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu putin lapte si se freaca bine pana ce devine o crema omogena. Se adauga lichiorul si zaharul. Se intinde crema de branza pe blat.
Se pun apoi capsunile, cat mai apropiate intre ele. Restul glazurii se incalzeste si se toarna peste fructe. Se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Cotton soft cheesecake

Cotton soft cheesecake

Incalziti la bain-marie laptele impreuna cu branza de vaci. Amestecati continuu pana ce compozitia

9 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete
  • 225 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • 75 g unt taiat bucatele
  • 25 g zahar
  • un ou batut
  • 4 linguri de apa de la gheata.
  • PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,
  • o lingura de lichior de zmeura sau visinata.
  • PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa
  • 1 lingura lichior de zmeura sau visinata
  • 1-2 linguri zahar
  • putin lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt de fructe