autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort frantuzesc cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete, , 225 g faina, , un varf de cutit de sare, , 75 g unt taiat bucatele, , 25 g zahar, , un ou batut, , 4 linguri de apa de la gheata., PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,, o lingura de lichior de zmeura sau visinata., PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa, , 1 lingura lichior de zmeura sau visinata, , 1-2 linguri zahar, , putin lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cern faina si sarea si se face o adancitura in mijloc. Se adauga untul, zaharul, oul si jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca bine cu varful degetelor.
Se adauga restul de apa si se framanta din nou.
Se netezeste aluatul cu palmele. Se inveleste intr-o folie de plastic sau clofan si se pune o ora la rece.
Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 2-3). Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tort (25 cm diametrul). Se inteapa cu o furculita. Se lasa 10 minute la rece.
Se acopera cu hartie de copt, pe care se presara boabe de fasole. Se coace zece minute, se inlatura hartia si fasolea, apoi se mai lasa 15-20 de minute la copt, pana ce aluatul se face auriu-roscat. Se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca.
Nu mai repede de doua ore inainte ca tortul sa fie servit, se prepara glazura. Se zdrobeste bine jeleul de fructe intr-o craticioara. Se adauga lichiorul sau visinata, se pune vasul pe flacara mica si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand intruna. Se intinde glazura calda pe blatul de tort cu o pensula.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu putin lapte si se freaca bine pana ce devine o crema omogena. Se adauga lichiorul si zaharul. Se intinde crema de branza pe blat.
Se pun apoi capsunile, cat mai apropiate intre ele. Restul glazurii se incalzeste si se toarna peste fructe. Se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Chec cu smantana, nuci si scortisoara

Chec cu smantana, nuci si scortisoara

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Pentru chec, se bate untul/margarina cu zaharul.Se adauga

14 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete
  • 225 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • 75 g unt taiat bucatele
  • 25 g zahar
  • un ou batut
  • 4 linguri de apa de la gheata.
  • PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,
  • o lingura de lichior de zmeura sau visinata.
  • PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa
  • 1 lingura lichior de zmeura sau visinata
  • 1-2 linguri zahar
  • putin lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pufulete