Tort frantuzesc cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 700 g capsuni proaspete,
  • 225 g faina,
  • un varf de cutit de sare,
  • 75 g unt taiat bucatele,
  • 25 g zahar,
  • un ou batut,
  • 4 linguri de apa de la gheata.
  • PENTRU GLAZURA: 100 g jeleu de visine,
  • o lingura de lichior de zmeura sau visinata.
  • PENTRU UMPLUTURA: 225 g branza de vaci grasa,
  • 1 lingura lichior de zmeura sau visinata,
  • 1-2 linguri zahar,
  • putin lapte

Mod de preparare

Se cern faina si sarea si se face o adancitura in mijloc. Se adauga untul, zaharul, oul si jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca bine cu varful degetelor.

Se adauga restul de apa si se framanta din nou.

Se netezeste aluatul cu palmele. Se inveleste intr-o folie de plastic sau clofan si se pune o ora la rece.

Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 2-3). Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tort (25 cm diametrul). Se inteapa cu o furculita. Se lasa 10 minute la rece.

Se acopera cu hartie de copt, pe care se presara boabe de fasole. Se coace zece minute, se inlatura hartia si fasolea, apoi se mai lasa 15-20 de minute la copt, pana ce aluatul se face auriu-roscat. Se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca.

Nu mai repede de doua ore inainte ca tortul sa fie servit, se prepara glazura. Se zdrobeste bine jeleul de fructe intr-o craticioara. Se adauga lichiorul sau visinata, se pune vasul pe flacara mica si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand intruna. Se intinde glazura calda pe blatul de tort cu o pensula.

Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu putin lapte si se freaca bine pana ce devine o crema omogena. Se adauga lichiorul si zaharul. Se intinde crema de branza pe blat.

Se pun apoi capsunile, cat mai apropiate intre ele. Restul glazurii se incalzeste si se toarna peste fructe. Se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise