autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort frantuzesc

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 1 cana faina, * 100 g unt, * 1 galbenus, * 50 g zahar pudra, * 1 zahar vanilat, * 1 varf de cutit cu bicarbonat, * 1 varf de cutit cu sare, * Pentru choix-uri:, * 100 g unt, * 2 linguri ulei, * 250 ml apa, * 2 cani faina, * sare, * 7 oua (mari), * Pentru umplutura:, * 1 plic Crem Ole de vanilie, * 1 plic Crem Ole de cacao, * 500 ml frisca lichida, * 300 ml lapte, * Pentru decor:, * 100 ml frisca lichida batuta, * 50 g ciocolata topita

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.

Choix-uri:

e fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.

Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.

Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.

Crema:

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.

Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.

Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri

Chec din albusuri

Mai intai am batut spuma albusurile cu un praf de sare, bine, bine, pana am obtinut o bezea lucioasa;

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu piure de castane

Prajitura cu piure de castane

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Müller_Marieta

    Müller_Marieta (Chef de cuisine) , 29 iunie 2014

    Am salvat reteta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Frumos tort! Am salvat reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Este ceva de lucru la acest tort, dar merita desigur!

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 cana faina
  • * 100 g unt
  • * 1 galbenus
  • * 50 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • * 1 varf de cutit cu sare
  • * Pentru choix-uri:
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri ulei
  • * 250 ml apa
  • * 2 cani faina
  • * sare
  • * 7 oua (mari)
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 1 plic Crem Ole de cacao
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca lichida batuta
  • * 50 g ciocolata topita

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Müller_Marieta (Chef de cuisine)

Am salvat reteta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu si rahat