Blat:
Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu, praful de copt stins cu lamaie si vanilia. Se lasa un sfert de ora sa se odihneasca apoi se adauga faina, nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare. Se coace in forma unsa si tapetata cu faina la foc potrivit. Daca ouale sunt bine batute , se obtine un blat f mare.
Crema:
Cana de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa. Se lasa la foc mic pana se leaga putin si se adauga 100 g cacao, Se amesteca bine pana are consistenta unei smantani si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma si adauga treptat in crema de cacao.
Blatul se taie si se insiropeaza cu 1 pahar de apa amestecat cu 1/2 pahar zahar care s-a fiert in prealabil cu coaja rasa de portocala. Se raceste si se adauga esenta rom si zahar vanilinat.
Facultativ se poate pune nuca, visine care au stat o noapte presarate cu zahar si esenta de rom sau visine din visinata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii