autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu nuci si crema caramel

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, , 300 g zahar, 4 oua, 10 linguri apa, 200 g faina, 100 g nuci date prin masina, 1 praf de copt, o lingurita zeama de lamaie, esenta rom, esenta vanilie, , Crema:, , o cana zahar, 1/2 pahar apa, 100 g cacao, 1 pachet si 1/2 unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu, praful de copt stins cu lamaie si vanilia. Se lasa un sfert de ora sa se odihneasca apoi se adauga faina, nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare. Se coace in forma unsa si tapetata cu faina la foc potrivit. Daca ouale sunt bine batute , se obtine un blat f mare.

Crema:

Cana de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa. Se lasa la foc mic pana se leaga putin si se adauga 100 g cacao, Se amesteca bine pana are consistenta unei smantani si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma si adauga treptat in crema de cacao.

Blatul se taie si se insiropeaza cu 1 pahar de apa amestecat cu 1/2 pahar zahar care s-a fiert in prealabil cu coaja rasa de portocala. Se raceste si se adauga esenta rom si zahar vanilinat.

Facultativ se poate pune nuca, visine care au stat o noapte presarate cu zahar si esenta de rom sau visine din visinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort camasa

Tort camasa

Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 100 g nuci date prin masina
  • 1 praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • o cana zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 100 g cacao
  • 1 pachet si 1/2 unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort spiralat