Tort cu nuci si crema caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 100 g nuci date prin masina
  • 1 praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • o cana zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 100 g cacao
  • 1 pachet si 1/2 unt

Mod de preparare

Blat:

Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu, praful de copt stins cu lamaie si vanilia. Se lasa un sfert de ora sa se odihneasca apoi se adauga faina, nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare. Se coace in forma unsa si tapetata cu faina la foc potrivit. Daca ouale sunt bine batute , se obtine un blat f mare.

Crema:

Cana de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa. Se lasa la foc mic pana se leaga putin si se adauga 100 g cacao, Se amesteca bine pana are consistenta unei smantani si se lasa la racit.

Untul se freaca spuma si adauga treptat in crema de cacao.

Blatul se taie si se insiropeaza cu 1 pahar de apa amestecat cu 1/2 pahar zahar care s-a fiert in prealabil cu coaja rasa de portocala. Se raceste si se adauga esenta rom si zahar vanilinat.

Facultativ se poate pune nuca, visine care au stat o noapte presarate cu zahar si esenta de rom sau visine din visinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise