BLAT: Zaharul cu apa se fac sirop [nu prea legat], se lasa sa se mai raceasca, dupa care se amesteca cu nuca data prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cacao, cu galbenusurile si apoi cu albusurile batute spuma tare ca la bezea. Aceasta compozitie se pune in forma de blat tapetata cu hirtie speciala pentru tort si bine unsa cu grasime [altfel se lipeste] si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit circa 15 - 20 minute.
CREMA : Crema se prepara pe foc mic. Se face un sirop din zahar si apa [ nu prea legat, ca sa nu se zahariseasca ], apoi se adauga untul si dupa ce s-a topit untul, cacaua. Se amesteca pe foc pina se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema trebuie sa iasa groasa sa se poata intinde cu cutitul. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema preparata si se da la frigider
Specificatie: blatul nu se feliaza !
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii