autor:

lacramioara vlad

» » , Prajituri, Torturi

Tort GABY cu blat de nuci

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Ingrediente
BLAT : 400 g zahar, 100 ml apa, 300 g miez de nuca, 10 oua, 50 g cacao, CREMA : 300 g zahar, 100 ml apa, 1 pachet cu unt, 50 g cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

BLAT: Zaharul cu apa se fac sirop [nu prea legat], se lasa sa se mai raceasca, dupa care se amesteca cu nuca data prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cacao, cu galbenusurile si apoi cu albusurile batute spuma tare ca la bezea. Aceasta compozitie se pune in forma de blat tapetata cu hirtie speciala pentru tort si bine unsa cu grasime [altfel se lipeste] si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit circa 15 - 20 minute.
CREMA : Crema se prepara pe foc mic. Se face un sirop din zahar si apa [ nu prea legat, ca sa nu se zahariseasca ], apoi se adauga untul si dupa ce s-a topit untul, cacaua. Se amesteca pe foc pina se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema trebuie sa iasa groasa sa se poata intinde cu cutitul. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema preparata si se da la frigider
Specificatie: blatul nu se feliaza !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort GABY cu blat de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • BLAT : 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 300 g miez de nuca
  • 10 oua
  • 50 g cacao
  • CREMA : 300 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 pachet cu unt
  • 50 g cacao

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF