autor:

lacramioara vlad

» » , Prajituri, Torturi

Tort GABY cu blat de nuci

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Ingrediente
BLAT : 400 g zahar, 100 ml apa, 300 g miez de nuca, 10 oua, 50 g cacao, CREMA : 300 g zahar, 100 ml apa, 1 pachet cu unt, 50 g cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

BLAT: Zaharul cu apa se fac sirop [nu prea legat], se lasa sa se mai raceasca, dupa care se amesteca cu nuca data prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cacao, cu galbenusurile si apoi cu albusurile batute spuma tare ca la bezea. Aceasta compozitie se pune in forma de blat tapetata cu hirtie speciala pentru tort si bine unsa cu grasime [altfel se lipeste] si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit circa 15 - 20 minute.
CREMA : Crema se prepara pe foc mic. Se face un sirop din zahar si apa [ nu prea legat, ca sa nu se zahariseasca ], apoi se adauga untul si dupa ce s-a topit untul, cacaua. Se amesteca pe foc pina se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema trebuie sa iasa groasa sa se poata intinde cu cutitul. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema preparata si se da la frigider
Specificatie: blatul nu se feliaza !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort GABY cu blat de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si branza de vaci

Tort cu fructe si branza de vaci

Aprindem aragazul. Este foarte important ca temperatura din cuptorul de coacere sa fie la 180 de

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort Indiana

Tort Indiana

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci

18 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • BLAT : 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 300 g miez de nuca
  • 10 oua
  • 50 g cacao
  • CREMA : 300 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 pachet cu unt
  • 50 g cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca