autor:

geanina grigoras

» » Torturi

TORT GUSTOS

Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: geanina grigoras (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
2 cutii danone natural (nu de baut) de 400 gr, 3 pliculete gelatina (maruntica, alba), 0,700 kg zahar (se pune dupa gust), 1 kg frisca hullala, esente: vanilie, rom, lamaie (ce e mai bun de pe piata), fructe din compot diversificat (struguri, caise, pere, mango, ananas, macedonia, piersici), cutii de 850 gr si 400 gr, 8 oua, 1 praf de copt, 1 cutie de 400 gr smantana danone, 460 gr piscoturi de sampanie. Fructe pentru ornat deasupra dupa preferinta.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se fac blaturile (daca se fac doua torturi se fac doua blaturi): 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri faina, 2 linguri amidon alimentar. Se bat separat albusurile, se poate pune 1/2 dintr-un plic de praf de copt. Se amesteca danonele cu zaharul, gelatina se pune intr-o cana cu 1/3 zeama de compot, se lasa 10-15 minute, apoi pe baie de aburi ca sa se topeasca (atentie sa nu fiarba apa in vas) dupa care se toarna "fir de ata" peste danonele cu zaharul topit, amestecand rapid (cu mixerul). In acesta compozitie se adauga 0,700 gr frisca batuta, esente dupa gust si fructele de compot taiate. Intr-o forma de tort (oala cu peretii mai inalti) se pune folie lipicioasa (fino) pentru a se scoate usor.



Se pune apoi blatul din pandispan, insiropat, apoi compozitia din frisca cu fructe, apoi blat din piscoturi de sampanie care se dau rapid prin sirop, se pune iar compozitie cu frisca si fructe, se niveleaza usor si se da la frigider de seara pana dimineata. Pentru ornat: 400 gr smantana danone 20 la suta grasime, 0,300 gr de frisca. Se bat separat cu mixerul frisca, smantana, apoi se amestaca impreuna. Se scoate de la frigider se aseaza pe platon si se orneaza cu acest amestec. Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT GUSTOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort capucino

Tort capucino

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile le frecam cu zahar. Ciocolata o topim impreuna cu

16 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Valentine

Tort Valentine

Tai fructele pe jumătate. Tapetezi forma de tort cu pişcoturi uşor înmuiate în lapte. Amesteci

1 vot    0 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Felicitari!Pare complicat de facut dar nu e deloc si este chiar SUPER GUSTOS!Incercati-l si voi si n-o sa va para rau pentru ca nu aveti nimic de pierdut!

Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii danone natural (nu de baut) de 400 gr
  • 3 pliculete gelatina (maruntica
  • alba)
  • 0,700 kg zahar (se pune dupa gust)
  • 1 kg frisca hullala
  • esente: vanilie
  • rom
  • lamaie (ce e mai bun de pe piata)
  • fructe din compot diversificat (struguri
  • caise
  • pere
  • mango
  • ananas
  • macedonia
  • piersici)
  • cutii de 850 gr si 400 gr
  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cutie de 400 gr smantana danone
  • 460 gr piscoturi de sampanie. Fructe pentru ornat deasupra dupa preferinta.

Raporteaza reteta

flory avram

flory avram (Chef de cuisine)

Felicitari!Pare complicat de facut dar nu e deloc si este chiar SUPER GUSTOS!Incercati-l si voi si n-o sa va para rau pentru ca nu aveti nimic de pierdut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Anca, cu nuca