tort halloween

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort halloween

Ingrediente

  • blat:4 oua,4 lg apa
  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • mousse de gutui:
  • 400 g gutui din compot
  • 50 ml zeama din compot
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 12 g gelatina
  • glazura: 100 g ciocolata amara
  • 50 ml frisca lichida
  • 20 g unt
  • decor:50g ciocolata alba
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Blat: Punem apa peste albusuri si batem spuma.Adaugam treptat zaharul,galbenusurile si la urma faina.Punem in tava unsa cu unt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20-25 min.lasam la racit si taiem in 2.

Mousse:Punem gelatina la inmuiat in apa rece.Scurgem gutuile din compot,le facem piure cu blenderul,punem zaharul, zaharul vanilat si zeama de compot si incalzim pe foc(fara sa fiarba).Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana cand aceasta se topeste.Lasam la racit si amestecam cu frisca batuta spuma.

In tava cu inel punem prima foaie de blat,insiropam cu putina zeama din compot,punem moussul,cealalta foaie de blat(n-am mai insiropat-o).Dam 4 ore la frigider.

glazura:Se pun pe foc ciocolata rupta cu frisca si untul si se amesteca pana la omogenizare(daca e prea densa se mai adauga cate putina frisca pana la o consistenta usor de intins).

lasam sa se raceasca putin(sa nu fie fierbinte) si turnam deasupra tortului pornind din mijloc catre margini.ornam dupa imaginatie:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise