autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort halloween

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
blat:4 oua,4 lg apa, 160 g faina, 160 g zahar, , mousse de gutui:, 400 g gutui din compot, 50 ml zeama din compot, 400 ml frisca lichida, 1 zahar vanilat, 100 g zahar, 12 g gelatina, , , glazura: 100 g ciocolata amara, 50 ml frisca lichida, 20 g unt, , decor:50g ciocolata alba, bombonele colorate

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blat: Punem apa peste albusuri si batem spuma.Adaugam treptat zaharul,galbenusurile si la urma faina.Punem in tava unsa cu unt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20-25 min.lasam la racit si taiem in 2.
Mousse:Punem gelatina la inmuiat in apa rece.Scurgem gutuile din compot,le facem piure cu blenderul,punem zaharul, zaharul vanilat si zeama de compot si incalzim pe foc(fara sa fiarba).Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana cand aceasta se topeste.Lasam la racit si amestecam cu frisca batuta spuma.

In tava cu inel punem prima foaie de blat,insiropam cu putina zeama din compot,punem moussul,cealalta foaie de blat(n-am mai insiropat-o).Dam 4 ore la frigider.

glazura:Se pun pe foc ciocolata rupta cu frisca si untul si se amesteca pana la omogenizare(daca e prea densa se mai adauga cate putina frisca pana la o consistenta usor de intins).
lasam sa se raceasca putin(sa nu fie fierbinte) si turnam deasupra tortului pornind din mijloc catre margini.ornam dupa imaginatie:)
Daca ti-a placut reteta noastra "tort halloween" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si gem de caise

Tort cu ciocolata si gem de caise

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea

10 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Felicitãri, aratã super!!!

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Arata foarte frumos si sigur gustul e pe masura :) ! felicitari :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Delicios si aspectuos, felicitari!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte frumos si original.Bravo.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      chiar dak halloween-ul nu e pe gustul meu tortul asta e fantastic... felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • blat:4 oua,4 lg apa
  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • mousse de gutui:
  • 400 g gutui din compot
  • 50 ml zeama din compot
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 12 g gelatina
  • glazura: 100 g ciocolata amara
  • 50 ml frisca lichida
  • 20 g unt
  • decor:50g ciocolata alba
  • bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Felicitãri, aratã super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort "fiert"