tort halloween

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort halloween

Ingrediente

  • blat:4 oua,4 lg apa
  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • mousse de gutui:
  • 400 g gutui din compot
  • 50 ml zeama din compot
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 12 g gelatina
  • glazura: 100 g ciocolata amara
  • 50 ml frisca lichida
  • 20 g unt
  • decor:50g ciocolata alba
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Blat: Punem apa peste albusuri si batem spuma.Adaugam treptat zaharul,galbenusurile si la urma faina.Punem in tava unsa cu unt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20-25 min.lasam la racit si taiem in 2.

Mousse:Punem gelatina la inmuiat in apa rece.Scurgem gutuile din compot,le facem piure cu blenderul,punem zaharul, zaharul vanilat si zeama de compot si incalzim pe foc(fara sa fiarba).Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana cand aceasta se topeste.Lasam la racit si amestecam cu frisca batuta spuma.

In tava cu inel punem prima foaie de blat,insiropam cu putina zeama din compot,punem moussul,cealalta foaie de blat(n-am mai insiropat-o).Dam 4 ore la frigider.

glazura:Se pun pe foc ciocolata rupta cu frisca si untul si se amesteca pana la omogenizare(daca e prea densa se mai adauga cate putina frisca pana la o consistenta usor de intins).

lasam sa se raceasca putin(sa nu fie fierbinte) si turnam deasupra tortului pornind din mijloc catre margini.ornam dupa imaginatie:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise