autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Haway

Autor: Raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat:, -3 oua, -1/2 cana zahar, -1/2 cana lapte, -1/2 praf de copt, -1/2 cana ulei, -cacao, -faina, -150 g alune, -esenta de fistic, , Crema:, -300 ml frisca, -200 g dulceata de prune, -200 g dulceata de capsuni, -150 g alune, , Ornat:, -1/2 lamaie, -ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu.Iar la sfarsit 150 g alune macinate. Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,aproximativ 20 de minute.

Prepararea cremei:
Se bate bine frisca.Se adauga treptat dulceata amestecand continu.
Cand a devenit o crema omogena se adauga 150 g de alune si se amesteca bine.

Montare:
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu esenta de fistic.Se crema se imparte in 3,2 parti pentru blaturi si o parte pentru ornat.Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa gustul fiiecaruia.

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Haway" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Crema 1: 100 ml smantana dulce pentru frisca 250

15 voturi    10 comentarii
5h 30 min
Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 praf de copt
  • -1/2 cana ulei
  • -cacao
  • -faina
  • -150 g alune
  • -esenta de fistic
  • Crema:
  • -300 ml frisca
  • -200 g dulceata de prune
  • -200 g dulceata de capsuni
  • -150 g alune
  • Ornat:
  • -1/2 lamaie
  • -ciocolata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu capsuni