Prepararea blatului:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu.Iar la sfarsit 150 g alune macinate. Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,aproximativ 20 de minute.
Prepararea cremei:
Se bate bine frisca.Se adauga treptat dulceata amestecand continu.
Cand a devenit o crema omogena se adauga 150 g de alune si se amesteca bine.
Montare:
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu esenta de fistic.Se crema se imparte in 3,2 parti pentru blaturi si o parte pentru ornat.Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa gustul fiiecaruia.
Va doresc pofta buna!
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii