autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Haway

Autor: Raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat:, -3 oua, -1/2 cana zahar, -1/2 cana lapte, -1/2 praf de copt, -1/2 cana ulei, -cacao, -faina, -150 g alune, -esenta de fistic, , Crema:, -300 ml frisca, -200 g dulceata de prune, -200 g dulceata de capsuni, -150 g alune, , Ornat:, -1/2 lamaie, -ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu.Iar la sfarsit 150 g alune macinate. Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,aproximativ 20 de minute.

Prepararea cremei:
Se bate bine frisca.Se adauga treptat dulceata amestecand continu.
Cand a devenit o crema omogena se adauga 150 g de alune si se amesteca bine.

Montare:
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu esenta de fistic.Se crema se imparte in 3,2 parti pentru blaturi si o parte pentru ornat.Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa gustul fiiecaruia.

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Haway" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se

7 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 praf de copt
  • -1/2 cana ulei
  • -cacao
  • -faina
  • -150 g alune
  • -esenta de fistic
  • Crema:
  • -300 ml frisca
  • -200 g dulceata de prune
  • -200 g dulceata de capsuni
  • -150 g alune
  • Ornat:
  • -1/2 lamaie
  • -ciocolata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu dulceata de porumbe