autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Haway

Autor: Raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat:, -3 oua, -1/2 cana zahar, -1/2 cana lapte, -1/2 praf de copt, -1/2 cana ulei, -cacao, -faina, -150 g alune, -esenta de fistic, , Crema:, -300 ml frisca, -200 g dulceata de prune, -200 g dulceata de capsuni, -150 g alune, , Ornat:, -1/2 lamaie, -ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu.Iar la sfarsit 150 g alune macinate. Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,aproximativ 20 de minute.

Prepararea cremei:
Se bate bine frisca.Se adauga treptat dulceata amestecand continu.
Cand a devenit o crema omogena se adauga 150 g de alune si se amesteca bine.

Montare:
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu esenta de fistic.Se crema se imparte in 3,2 parti pentru blaturi si o parte pentru ornat.Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa gustul fiiecaruia.

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Haway" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort « Nicole »

Tort « Nicole »

Blatul : se bat ouale intregi cu zaharul timp de 15-20 minute, cu mixerul, intai la viteza medie

10 voturi    7 comentarii
4h 30 min
Torturi
Tort tutti - frutti

Tort tutti - frutti

se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit

27 voturi    21 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 praf de copt
  • -1/2 cana ulei
  • -cacao
  • -faina
  • -150 g alune
  • -esenta de fistic
  • Crema:
  • -300 ml frisca
  • -200 g dulceata de prune
  • -200 g dulceata de capsuni
  • -150 g alune
  • Ornat:
  • -1/2 lamaie
  • -ciocolata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite festive si indragostite