autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort ieftin, cu frisca si gem

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate), , 1 ceasca de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt, , 4 linguri apa clocotita, , 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe), , 300 ml frisca batuta, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de 20 cm si se pudreaza cu faina. Se bat albusurile cu zaharul, pana ce se intaresc si sticlesc. Se incorporeaza galbenusurile, apoi faina si apa si se imparte aluatul in mod egal pentru cele doua forme. Se coace 20-25 de minute, pana ce aluatul devine elastic atunci cand il apesi. Se scot blaturile din forme si se lasa sa se raceasca. Se ung cu marmelada si frisca si se asaza unul peste altul. Se pudreaza blatul de deasupra cu zahar farin si se decoreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ieftin, cu frisca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Se iau merele , se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele si se aseaza intr-o cratita unsa

22 voturi    8 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate)
  • 1 ceasca de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe)
  • 300 ml frisca batuta
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere crude