autor:

» » Torturi

Tort ieftin, cu frisca si gem

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate), , 3/4 ceasca zahar tos fin, , 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,, 4 linguri apa fierbinte, , 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe), , 300 ml frisca batuta, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.
Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.
Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.
Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ieftin, cu frisca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate)
  • 3/4 ceasca zahar tos fin
  • 1 ceasca faina
  • amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe)
  • 300 ml frisca batuta
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Printesa Deea"