Tort ieftin, cu frisca si gem

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • 3/4 ceasca zahar tos fin,
  • 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte,
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),
  • 300 ml frisca batuta,
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.

Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.

Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.

Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor