autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort ieftin, cu frisca si gem

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate), , 3/4 ceasca zahar tos fin, , 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,, 4 linguri apa fierbinte, , 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe), , 300 ml frisca batuta, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.
Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.
Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.
Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ieftin, cu frisca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema ganache

Tort cu crema ganache

Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare,

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate)
  • 3/4 ceasca zahar tos fin
  • 1 ceasca faina
  • amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe)
  • 300 ml frisca batuta
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse alb si fructe de padure