Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, separate, 120 gr zahar pudra, semintele rase de la 1 baton de vanilie, 2 lingurite esenta de cirese, un praf de sare, 120 gr faina, cernuta, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 1 conserva (600 gr) litchi, 1 lingurita esenta de vanilie, 50 gr zahar pudra, 400 gr iaurt, 100 gr gris, 6-8 linguri gem de cirese, fondant, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepuras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Iepuras Roz

Tort Iepuras Roz

Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet

7 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    un dragut acest iepuras.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Fara foto

    Laura Dachman , 22 mai 2010

    Multumesc mult, Sidy ! :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Tare dragut.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Tare vesel Rila-iepurila, felicitari si mie imi place d-apoi copiilor!

    • Fara foto

      Monica18 , 29 aprilie 2010

      minunat! chiar te pricepi, felicitari!!!!

    • Fara foto

      Laura Dachman , 21 aprilie 2010

      Peste blat nu am pus crema de zahar ci l-am uns cu gem de cirese :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Am revenit cu speranta ca voi gasi raspuns la intrebarile mele,dar...nimic...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte aspectuos , dar si aromat!***** Cand am fost in Malaezia am mancat niste fructe delicioase numite " rambutan" si am vazut la Carrefour si compot; dupa aspect pare ca ar fi aceleasi fructe la care tu le spui litchi?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Un iepuras minunat! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Foarte frumos,este extraordinar,dar...cam fara sfarsit. Cum ai facut ochii iepurasului?Peste blat e crema de zahar,nu?Oricum,felicitari,dar poate ne dai mai multe informatii.Succes si iepurasul sa-ti aduca si cadouri de Paste!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Minuntat! FFFF frumos

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Zici ca e un iepuras de jucarie. Splendid.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      O prezentare de nota 10 cu felicitari,arata superrrrr.Sunt sigura ca este un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Grozav tortuletul tau....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Sunt sigura ca este delicios tortul tau Laura ! Pacat ca te-ai orit si nu ai continuat cu asamblarea tortului, pentru fetele incepatoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • separate
  • 120 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cirese
  • un praf de sare
  • 120 gr faina
  • cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 conserva (600 gr) litchi
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt
  • 100 gr gris
  • 6-8 linguri gem de cirese
  • fondant
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

un dragut acest iepuras.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat