Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, separate, 120 gr zahar pudra, semintele rase de la 1 baton de vanilie, 2 lingurite esenta de cirese, un praf de sare, 120 gr faina, cernuta, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 1 conserva (600 gr) litchi, 1 lingurita esenta de vanilie, 50 gr zahar pudra, 400 gr iaurt, 100 gr gris, 6-8 linguri gem de cirese, fondant, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepuras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Iepuras Roz

Tort Iepuras Roz

Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet

8 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • COMY.M. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    un dragut acest iepuras.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Laura Dachman , 22 mai 2010

    Multumesc mult, Sidy ! :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Tare dragut.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Tare vesel Rila-iepurila, felicitari si mie imi place d-apoi copiilor!

    • Monica18 , 29 aprilie 2010

      minunat! chiar te pricepi, felicitari!!!!

    • Laura Dachman , 21 aprilie 2010

      Peste blat nu am pus crema de zahar ci l-am uns cu gem de cirese :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Am revenit cu speranta ca voi gasi raspuns la intrebarile mele,dar...nimic...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte aspectuos , dar si aromat!***** Cand am fost in Malaezia am mancat niste fructe delicioase numite " rambutan" si am vazut la Carrefour si compot; dupa aspect pare ca ar fi aceleasi fructe la care tu le spui litchi?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Un iepuras minunat! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Foarte frumos,este extraordinar,dar...cam fara sfarsit. Cum ai facut ochii iepurasului?Peste blat e crema de zahar,nu?Oricum,felicitari,dar poate ne dai mai multe informatii.Succes si iepurasul sa-ti aduca si cadouri de Paste!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Minuntat! FFFF frumos

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Zici ca e un iepuras de jucarie. Splendid.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      O prezentare de nota 10 cu felicitari,arata superrrrr.Sunt sigura ca este un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Grozav tortuletul tau....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Sunt sigura ca este delicios tortul tau Laura ! Pacat ca te-ai orit si nu ai continuat cu asamblarea tortului, pentru fetele incepatoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • separate
  • 120 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cirese
  • un praf de sare
  • 120 gr faina
  • cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 conserva (600 gr) litchi
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt
  • 100 gr gris
  • 6-8 linguri gem de cirese
  • fondant
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

un dragut acest iepuras.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
torturi cu fantezie