autor:

adnas54

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tort imbracat in Crema Caramel

Autor: adnas54 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnas54 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 lg. zahar,, 6 lg faina, 2 lg cacao,, zahar vanilat, praf de copt, , Crema alba:, 1 pachet de branza dulce grasa (250 gr.),, 1 ciocolata alba,, 200 gr. frisca Hulala., , Crema ganache de caramel:, 2 ciocolate caramel, 300 frisca Hulala.

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri.in faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Crema Alba:
Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita ,mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

Crema ganache de caramel:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .

Se taie blatul in doua se insiropeaza si se intinde crema alba. Se acopera cu al doilea blat. Acesta se imbraca in crema de caramel.
Pentru decor am pus putin colorant rosu in putina ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbracat in Crema Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

190 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ani

    Ani (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014

    buna combinatie de gusturi, a devenit prajitura mea preferata. bravo!

  • adnas54

    adnas54 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    @ramonaA, incearca-l sigur o sa-ti placa. @violette si @valentina, multumesc de apreciere.

  • Fara foto

    Silvia , 16 februarie 2010

    Imi place cum arata.

    • Fara foto

      RamonaA , 16 februarie 2010

      bun,bun,bun

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Imi plac prajiturile cu caramel, iar tortul tau arata foarte bine! :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg. zahar,
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao,
  • zahar vanilat
  • praf de copt
  • Crema alba:
  • 1 pachet de branza dulce grasa (250 gr.),
  • 1 ciocolata alba,
  • 200 gr. frisca Hulala.
  • Crema ganache de caramel:
  • 2 ciocolate caramel
  • 300 frisca Hulala.

Raporteaza reteta

Retete
de adnas54
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar.

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Barcute umpute si carnati prajiti

Barcute umpute si carnati prajiti

Zuccini (dovlecei) se spala si pe o parte li se face o talpa (pentru stabilitate). Pe cealalta parte

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ani (Chef de cuisine)

buna combinatie de gusturi, a devenit prajitura mea preferata. bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere