autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort in doua culori

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Ingrediente
20 de biscuiti Peti Beurre, 500 ml frisca lichida, 500 g iaurt, 500 g smantana 12% grasime, 6 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 50 g unt, 50 g ciocolata neagra, 1 lingurita ness, 1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker, visine din compot pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.
Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fudul formei se aseaza biscutii presandu-i bine cu mana. Apoi ne apucam de crema.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul, smaintana, zaharul (eu am folosit zahar brut din tresie de zahar), vanilia si se omogenizeaza compozitia. Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana. Se imparte compozitia in 2 boluri, intrunul dintre boluri se adauga ciocolata topita si lingurita de ness, se amesteca bine.
Batem frisca spuma iar apoi o adaugam in mod egal in cele 2 creme, amestecand usor de jos in sus (pastram si putina frisca pentru ornat tortul). Pe blatul de biscuiti se aseaza cate 2 linguri de crema alba si neagra, dinspre mijloc spre exterior. Se niveleaza frumos si se baga tortul la frigider pentru 2 - 3 ore. Se scoate si cu grija se aseaza pe platou si se trage afara folia de plastic. Se orneaza cu frisca si visine din compot, sau dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort Biscotino

Tort Biscotino

Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas. Peste sirop adaugam stafidele si le lasam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vio

    vio (Chef de cuisine):

    am facut si eu acest tort si mi a iesit foate bun este super merita incercat este forte usor de facut

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Foarte gustos, frumos!

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    adaugat la favorite :)

  • Fara foto

    Ionascu Alexandra , 14 iunie 2010

    pentru cate persoane este un asemenea tort? raspunsul va rog cat de repede se poate. (apropo arata super bine)

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      arata super,felicitari.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Am incercat reteta la ziua fiului meu super, a avut trecere cred ca data viitore o sa pun iaurt de fructe.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      O bunatate si o frumusete de tort ce ai facut ca iti lasa gura apa. Minunat .Sa sti ca ti-am furat si eu reteta.Imi place amestecul de frisca cu iaurt ce ii da un gust putin acrisor . Imi plce,imi place, imi place!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Arata nemaipomenit!Felicitari!

    • Fara foto

      maR!Na , 19 ianuarie 2010

      Pare frumos tortul si usor de realizat o sa incerc sa il fac si eu pentru ziua mamei mele :P Sper sa-mi iasa !!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      foarte bine arata si pare usor de realizat ,o sa-l incerc si eu abea astept nota 10

    • Fara foto

      Silvia , 18 noiembrie 2009

      Marga,astept sa imi spui cum ti-a iesit,si ce au zs musafirii. Multumesc mult pentru aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Minunat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Un deliciu!!!

    • Fara foto

      marga , 11 noiembrie 2009

      pare super prajitura ta.simbata am musafiri foarte dragi mie asa ca am sa incerc si eu sa o fac;ingredientele le-am cumparat asa ca ramine sa vad ce va iesi si cum va fi apreciata aici peste hotare

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Superb!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Sunt sigura ca este gustos.Fotografiile m-au convins sa-l prepar.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Arata foarte bine....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Ce bun trebuie sa fie............mmmmmmmmmm

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      arata ft bine ,iar reteta super interesanta!felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Hmmm,ce bine arata...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Baietii mei au mancat,mmm cred ca este o nebunie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Imi lasa gura apa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 20 de biscuiti Peti Beurre
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt
  • 500 g smantana 12% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ness
  • 1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker
  • visine din compot pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos, frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Coconut Cheesecake