autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Indiana

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
Ai nevoie de:6 oua,150g zahar,100g faina,2 plicuri zahar vanilat,3 plicuri de frisca, 450ml lapte, ciocolata menaj.

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci compozitia intr-o cratita sau forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.Dupa ce s-a racit tai tortul in 2 parti egale.De la ambele parti de blat scoti miezul,cit mai mult,fara sa-i rupi coaja,astfel incit tortul sa aiba un gol la mijloc. Umpli apoi fiecare parte din blat cu frisca,reconstitui tortul si il imbraci in ciocolata topita pe baie de aburi.
Din aluatul scos din mijlocul blatului poti face 4 prajituri sau o inima astfel:tai din blat bucati rotunde ,apoi unesti 2 cite 2 punind intre ele frisca si le imbraci cu ciocolata:pt inima tai aluatul in forma de inima pui intre blaturi frisca si o imbraci cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Indiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    multumesc pt aprecieri.

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Interesanta reteta.Trebuie sa o incerc si eu!Felicitari

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Trebue sa fie foarte bun..............

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Sigur e foarte gustos!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Arata bine si cred ca este si tare bun.***** Din ce am vazut eu din poze,tu ai taiat un capac la tort si ai scos miezul,cred ca este mai simplu asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:6 oua,150g zahar,100g faina,2 plicuri zahar vanilat,3 plicuri de frisca
  • 450ml lapte, ciocolata menaj.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

multumesc pt aprecieri.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat