autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Indiana

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
Ai nevoie de:6 oua,150g zahar,100g faina,2 plicuri zahar vanilat,3 plicuri de frisca, 450ml lapte,300g ciocolata menaj.

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci compozitia intr-o cratita sau forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.Dupa ce s-a racit tai tortul in 2 parti egale.De la ambele parti de blat scoti miezul,cit mai mult,fara sa-i rupi coaja,astfel incit tortul sa aiba un gol la mijloc. Umpli apoi fiecare parte din blat cu frisca,reconstitui tortul si il imbraci in ciocolata topita pe baie de aburi.
Din aluatul scos din mijlocul blatului poti face 4 prajituri sau o inima astfel:tai din blat bucati rotunde ,apoi unesti 2 cite 2 punind intre ele frisca si le imbraci cu ciocolata:pt inima tai aluatul in forma de inima pui intre blaturi frisca si o imbraci cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Indiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    multumesc pt aprecieri.

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Interesanta reteta.Trebuie sa o incerc si eu!Felicitari

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Trebue sa fie foarte bun..............

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Sigur e foarte gustos!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Arata bine si cred ca este si tare bun.***** Din ce am vazut eu din poze,tu ai taiat un capac la tort si ai scos miezul,cred ca este mai simplu asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:6 oua,150g zahar,100g faina,2 plicuri zahar vanilat,3 plicuri de frisca
  • 450ml lapte,300g ciocolata menaj.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

multumesc pt aprecieri.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu branza