autor:

monika

» » Torturi

Tort inima

Autor: monika (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monika (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
Blat rosu: 6oua,o cana faina,o cana zahar,200 ml ulei,2 lg cacaoa,3 lg colorant rosu,1 plic praf de copt,vanilie., Crema 1: 200 ml samantana pentru frisca, gr ciocolata alba,5g gelatina(optional), Crema 2: 1 plic budinca vanilie,3 lg zahar,400 ml lapte, ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparam blatul:batem spuma albusurile cu zaharul,adaugam pe rand cate un galbenus ,adaugam uleiul.Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si in altul amestecam cacaoa cu cele 3 lg de colorant.Punem jumatate de faina in compoztia de oua,apoi jumatate de compozitie de cacaoa pana se incorporeaza totul.Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40min.Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.

Crema 1 : punem samantana pentru frisca pe foc si atunci cand s-a incalzit punem ciocolata rupta bucatele.Dupa ce s-a topit o dam la rece pentru macar 6 ore.Cand e rece o batem spuma.Gelatina e in cazul cand nu se intareste .

Crema 2 : se face budinca conform instructiunilor,Se bate frisca spuma si se amesteca amandoua.

Se asambleaza tortul.Eu deasupra am pus pasta de zahar-primul tort imbracat in pasta de zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inima cu afine si frisca

Tort inima cu afine si frisca

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • magia ochilor

    magia ochilor (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

    superb tortul.. imi inchipui si gustul..hmmmm....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ps: Am uitat ceva foarte important : Bine ai venit printre noi gustosele/osii ! Cu siguranta aici avem ce invata unele de la altele... Pupici si te asteptam si cu alte delicii preparate de tine.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Ce inimioara ochioasa !!!!! foarte frumos, imi place. *****

    • monika

      monika (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      multumesc de aprecieri

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      arata f bine :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Felicitari! E foarte frumos.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Foarte dragalas tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat rosu: 6oua,o cana faina,o cana zahar,200 ml ulei,2 lg cacaoa,3 lg colorant rosu,1 plic praf de copt,vanilie.
  • Crema 1: 200 ml samantana pentru frisca, gr ciocolata alba,5g gelatina(optional)
  • Crema 2: 1 plic budinca vanilie,3 lg zahar,400 ml lapte, ml frisca

Raporteaza reteta

magia ochilor (Chef de cuisine)

superb tortul.. imi inchipui si gustul..hmmmm....

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu blat de capsuni