autor:

Timea

» » Torturi

Tort inima cu afine si frisca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, un varf de sare, Jeleu de fructe:, 5 linguri cu varf afine, 2 linguri zahar, 2 lingurite rase amidon, Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle, Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.



Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.



Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Jeleu de fructe: fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si punem deoparte o lingura din aceasta cantitate.



Cu restul ungem prima foaie de blat si lasam sa se raceasca complet inainte sa punem frisca. Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita. Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu. Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe. Deasupra ornam cu frisca. O parte din frisca o amestecam cu jeleul pus deoparte pentru a face si cateva moturi colorate.



Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura crocanta cu mure

Prajitura crocanta cu mure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

0 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalina Dancos , 13 februarie 2014

    arata f.bine,cred ca este delicios

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    Imi plac torturile cu fructe pare sa fie foarte bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de sare
  • Jeleu de fructe:
  • 5 linguri cu varf afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite rase amidon
  • Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Imi plac torturile cu fructe pare sa fie foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema ganache