autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca macinata, O lingura praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, 3 linguri de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, Putina coaja rasa de lamaie., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4 linguri zahar, 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, cateva patratele de ciocolata neagra.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.



Mod de preparare:



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.



Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.





Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluturas

Tort fluturas

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu,

2 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi
Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • O lingura praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar
  • 350 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort bust de femeie