autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca macinata, O lingura praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, 3 linguri de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, Putina coaja rasa de lamaie., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4 linguri zahar, 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, cateva patratele de ciocolata neagra.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.



Mod de preparare:



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.



Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.





Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.





Pofta Buna!
Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.



Mod de prepar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tarte Tatin

Tarte Tatin

1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • O lingura praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar
  • 350 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu kranz insiropat Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti