autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca macinata, O lingura praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, 3 linguri de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, Putina coaja rasa de lamaie., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4 linguri zahar, 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, cateva patratele de ciocolata neagra.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.

Mod de preparare:

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.

Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.
Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.


Crema de vanilie:
Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.

In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.
Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.
Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.
Se da la frigider inainte de servire.


Pofta Buna!
Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.

Mod de preparare:
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Prajitura crocanta cu mure

Prajitura crocanta cu mure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

0 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Tort martisor

Tort martisor

Mod de preparare: Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul

1 vot    3 comentarii
1h
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • O lingura praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar
  • 350 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Paste cu chiftele si sos

Paste cu chiftele si sos

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica simpla si nepretentioasa, chiftelele sunt usor de facut si pot fi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort pinguin in forma de inima

Tort pinguin in forma de inima

Blat: bati bine ouale cu zaharul pana devin ca o crema. Dai prin sita, faina, cacaua si praful de copt si pui cate putin in compozitie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi