autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca macinata, O lingura praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, 3 linguri de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, Putina coaja rasa de lamaie., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4 linguri zahar, 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, cateva patratele de ciocolata neagra.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.



Mod de preparare:



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.



Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.





Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mariana

Tort Mariana

Blat :Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga cate putin zaharul pana obtinem consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu blat de cacao

Tort cu blat de cacao

Se face un blat din oua, zahar, faina si cacao, care se coace la foc potrivit. Rece se taie in doua,

14 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 11 februarie 2018

    Wauuu, ce tort frumos,bun si gustos.Bravo, ai de la mine 10 cu felicitari, pentru acest minunat desert.

  • Fara foto

    Cornelia , 30 ianuarie 2018

    Foarte frumos si igenios acest tort,bun si gustos, bravooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • O lingura praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar
  • 350 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonia

Wauuu, ce tort frumos,bun si gustos.Bravo, ai de la mine 10 cu felicitari, pentru acest minunat desert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Torta cu crema in stil sah-mat