autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca macinata, O lingura praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, 3 linguri de zahar, 350 ml de lapte, 2 linguri de faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, Putina coaja rasa de lamaie., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4 linguri zahar, 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan), , pentru ornat avem nevoie de:, cateva capsuni, frisca lichida 200 ml, cateva patratele de ciocolata neagra.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.



Mod de preparare:



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.



Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.





Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.





Pofta Buna!
Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni. Mod de prepar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la

12 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC. 2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o

7 voturi    13 comentarii
40 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • O lingura praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar
  • 350 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni
  • frisca lichida 200 ml
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Ceafa la gratar cu legume

Ceafa la gratar cu legume

Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Gratar cu garnitura de cartofi copti

Gratar cu garnitura de cartofi copti

Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada cu branza si legume

Rulada cu branza si legume

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Mini tort cu migdale si iaurt Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune, taiate marunt cu cutitul. Se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tortulet acrisor cu gris si bezea Tortulet acrisor cu gris si bezea

Se prepara 2 blaturi astfel: se amesteca grisul cu apa si zaharul si se lasa 2 ore sa se umfle grisul. Eu am copt 2 blaturi odata, avand

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti