Blatul
se separa galbenusurile de albusuri...albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand zaharul s-a topit adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam...
adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn..la sfarsit adaugam praful de copt..
tapitam o tava cu faina, punem compozitia si dam la cuptor...cand este gata dam blatul la racit si facem crema
Crema 1
taiem lamaile in doua si le stoarcem intr-o cana gradata..unde completam cu apa pana la 250 ml
ouale le amestecam cu zahar si continuam sa mestecam pana devine o crema
peste acea crema adaugam zeama de lamaie si faina si punem pe foc.dupa ce s-a ingrosat dam la rece si pregatim frisca
cand crema de lamaie s-a racit adaugam jumatate de frisca si continuam sa amestecam,,,
taiem blatul in forma de inimioara....inimioara astfel obtinuta o taiem in 3 si incepem ansamblarea tortului
punem prima foaie o insiropan punem crema de lamaie fructele frisca, foaia a oua crema de lamaie fructele frisca si ultima foaie
Crema 2
pregatim frisca pe care o dam in 2..intr-una punem cacao si pe cealalta o lasam asa...punem peste ultima foaie frisca cu cacaua si ornam dupa gust...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii