autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort ,,Inimioara cu fructe,,

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
Blat: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 plic vanilie dr Oetker, 1/2 plic de praf de copt., Crema: 2 oua, 1 lingura faina, 150 g zahar, 250 ml lapte, 250 ml frisca El Maestro, 2 vanilii, 15 g gelatina+putin lapte, visine, un compot de ananas., Pt ornat: compot de ananas, struguri, portocale(sau ce fructe doriti)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute.
Pregatim un blat: 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea acesteia. Turnam compozitia obtinuta in forma unsa si captusita cu hartie de copt. Am asezat forma intro tava de copt si am copt blatul in cuptorul dinainte incins. Tinem blatul in cuptor cam 15-20 minute(incercam cu scobitoarea sa nu se lipeasca de aceasta). Blatul copt il lasam deoparte si intre timp preparam crema.
Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vaniliile, faina, laptele si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la compozitie si se pune la racit. La crema racita se adauga frisca batuta bine. La frisca am mai adaugat 2 linguri zahar pudra.
Pt asamblarea tortului, procedam astfel: se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in forma de tort. Pe fundul formei se aseaza fructele (scurse bine de zeama), se pune crema, in care am adaugat visine, apoi deasupra am asezat blatul pe care l-am insiropat cu zeama din compot. Am acoperit blatul cu folie, am asezat o greutate peste blat si l-am tinut la rece cel putin 6 ore, dupa care am rasturnat tortul pe o tava, am scos folia si e gata de servit.
Tortul se prepara cam in 60 minute, cu cele 6 ore de stat la rece timpul total ajunge la 7 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Inimioara cu fructe,," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se decupeaza o foaie de prajitura la dimensiunea unei forme reglabile de tort. Se pune un strat subtire

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pavaloaie Mirela , 05 aprilie 2014

    ce buna

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 25 februarie 2010

    Multumesc, ma bucur ca va place.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Delicios si elegant!Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Ce frumos arata.Felicitari.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Foarte frumoasa inimioara.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 16 februarie 2010

      Multumesc pt aprecierile voastre, ma bucur ca va place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Felicitari! E foarte apetisant

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ce inimioara mai dulce ai putut face. E o ispita.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Apetisant...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      ce tort frumos Marielena!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Arata tare bine tortuletul tau...este tare usor de preparat si racoros totodata...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Mariela, frumusel tortulet ai facut tu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic vanilie dr Oetker
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Crema: 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 150 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca El Maestro
  • 2 vanilii
  • 15 g gelatina+putin lapte
  • visine
  • un compot de ananas.
  • Pt ornat: compot de ananas
  • struguri
  • portocale(sau ce fructe doriti)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Multumesc, ma bucur ca va place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)