autor:

vera

» » Torturi

Tort inimioara

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
pt pandispan:, 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingura de ulei de semi, Pt crema :, 250ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, Pt culis de capsuni:, -2 cutiute de capsuni(cam 300g), 2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Am pregatit pandispanul dupa metoda clasica:
-albusurile spuma cu sare
-galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena,adaugam faina in ploaie,iar la sfarsit albusurile;Omogenizam turnam in tava (eu dispun de-o tava in forma de inima,dar puteti ft bine sa folositi o tava normala si sa decupati inimioara!20\'-180°C
Am pregatit culis de capsuni asa:
am spalat capsunile bine le-am taiat in patru si le-am pus intr-o craticioara cu zaharul si jumatate pahar de apa ,am fiert capsunile dupa care le-am amestecat bine cu blenderul pana au devenit o crema lichida!
Frisca am amestecato cu zaharul si 4-5 linguri din compozitia de culis le-am batut bine cu mixerul pana au luat consistenta unei creme!
am pus in pos crema ,am umplut inimioara(nu inaine de a insiropa cu sirop de zahar ars),iar deasupra am ornat cu crema alternand cu culis de capsuni!
Bun San Valentino la toti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inimioara cu crema de trufe

Tort inimioara cu crema de trufe

Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort ,,Inimioara cu fructe,,

Tort ,,Inimioara cu fructe,,

Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute. Pregatim un blat:

26 voturi    12 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    E foarte buna, arata minunat!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O inimioara delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Felicitari , este un tort deosebit !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Foarte bine arata tortuletul si sunt convinsa ca a fost si foarte gustos. Felicitari !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Ce frumos, ca te-ai pregatit pentru ziua indragostitilor! Foarte bun tortulet!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Super tortuletul tau...este usor de pregatit,iar gustul este deosebit...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • pt pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura de ulei de semi
  • Pt crema :
  • 250ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Pt culis de capsuni:
  • -2 cutiute de capsuni(cam 300g)
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte buna, arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Cetatea de ciocolata