autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Intercontinental

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 7 albuşuri de ou, * 7 linguri zahar, * 7 linguri de faina, * 14 linguri nuca macinata, * 1 praf de copt, * Pentru crema avem nevoie de:, * 7 galbenusuri, * 7 linguri zahar, * 2 linguri faina, * 2 linguri amidon, * 500 ml lapte, * esenta de vanilie, * 50 g zahar pudra, * 250 g unt, * 200 g ciocolata amaruie, * 100 g nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 3h

86 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Simeon al II-lea

Tarta Simeon al II-lea

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina_Iliuta

    Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

    l-am facut si a fost foarte bun. Blaturile le-am insiropat cu lapte amestecat cu lichior de cocos, alcoolul mai diminuand din satietatea data de untul din creme.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tea , 10 septembrie 2018

    La ce temperatura se coc foile?

  • Fara foto

    Moniks , 11 decembrie 2016

    Se pot coace separat??foile

  • Fara foto

    Radu , 21 mai 2016

    Arată bine și aș vrea s-o fac și eu, dar am o nelămurire: cât timp se lasă foile la cuptor și la ce temperatură?

    • Fara foto

      MkRoxana Roxana , 25 martie 2016

      A fost un succes!! Mi a iesit super!!

    • Fara foto

      Mirela Liliana Hasmasan , 07 iunie 2015

      20 PE 20 a scris mal sus

    • Fara foto

      Maria Cornea , 05 iunie 2015

      la kaufland sant forme de taiat tort

    • Fara foto

      doinita veronica ursu , 10 aprilie 2015

      lam facut si mia iesit super

    • Fara foto

      Nicu Spiridon , 04 mai 2014

      foarte buna reteta,felicitari.

    • Fara foto

      Niculina Grecupan , 23 ianuarie 2014

      Arata foarte bine si apetisanta

    • Fara foto

      Traducator Autorizat Godo Mihaela , 22 ianuarie 2014

      foarte buna reteta,felicitari.

    • Fara foto

      Saracut Mariana , 22 ianuarie 2014

      waw super faina !!!!

    • Fara foto

      Angela Negrila , 22 ianuarie 2014

      foarte fain ,o sa-l incerc de Paste ! mersi

    • Fara foto

      Ania Ancas , 27 decembrie 2013

      arata super; si cred ca e si buna,pe masura

    • Fara foto

      Farcas Maria , 26 decembrie 2013

      Arata superb......dimensiuni la tava se poate te rog...Trebuie incercata ...ms

    • Fara foto

      Sandy Marc Leahu , 15 decembrie 2013

      Se poate face doar un blat si apoi sa se taie ??

    • Fara foto

      Maria_Otican (Maestru bucatar) , 09 decembrie 2013

      am sa-l fac de sarbatori,multumesc

    • Fara foto

      Rodica Ciosa , 09 decembrie 2013

      am sa o fac ... multumesc ....

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata delicios!

    • Fara foto

      rodi , 20 ianuarie 2010

      e super frumoasa dar cred ca e si delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

86 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 7 albuşuri de ou
  • * 7 linguri zahar
  • * 7 linguri de faina
  • * 14 linguri nuca macinata
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 7 galbenusuri
  • * 7 linguri zahar
  • * 2 linguri faina
  • * 2 linguri amidon
  • * 500 ml lapte
  • * esenta de vanilie
  • * 50 g zahar pudra
  • * 250 g unt
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Tea

La ce temperatura se coc foile?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu coacaze