Tort Intercontinental

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Intercontinental

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 7 albuşuri de ou
  • * 7 linguri zahar
  • * 7 linguri de faina
  • * 14 linguri nuca macinata
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 7 galbenusuri
  • * 7 linguri zahar
  • * 2 linguri faina
  • * 2 linguri amidon
  • * 500 ml lapte
  • * esenta de vanilie
  • * 50 g zahar pudra
  • * 250 g unt
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.

Se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.

Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.

Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.

Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise