autor:

iuliana tarnoveanu

» » Torturi

Tort Iuliana

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Ingrediente
4mere mari, 4oua, , 4linguri faina, 4 linguri zahar, 150g zahar, 1pachet praf frisca, 150ml lapte, fructe, sirop compot fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas,dupa care pe baza acestuia se aseaza merele spalate si curatate.Peste mere se toarna blatul pregatit din 4linguri faina,4de zahar si 4 oua.Se da la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit ,se taie blatul pe jumatate se insiropeaza cu zeama de compot de fructe(orice fel).se pune frisca pregatita mai inainte din 150ml lapte si praful de frisca,peste ea fructe din compot sau portocale,kiwietc.Se aseaza a doua jumatate de blat ,se insiropeaza ,se pune frisca si se orneaza cu fructe(portocale,kiwi etc.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iuliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata alba si cirese

Tort cu ciocolata alba si cirese

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul

0 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort Anca

Tort Anca

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga

2 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte bun, mai ales ca e cu fructe, minunat!

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Daca nu este blatul de 1 m inaltime nu poti sa zici ca nu e tort!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Daca vreti sa vadeti cum trebuie sa arate un tort, mergeti la cofetaria de pe Banu Manta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Iuliana, vin si eu la o felie!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      Mie imi place cum arata.Se vede ca este facut de ea.Si cred ca este si foarte bun.

    • Fara foto

      MIK , 29 martie 2009

      Fiecare cum se pricepe. Foarte urat gestul doamnei Silvanei pentru pozele retetei dumneaiei. Este adevarat ca nu arata a tort, dar, doamna Silvana, este loc pe site pentru toata lumea.

    • Fara foto

      mariana (Maestru bucatar) , 08 decembrie 2008

      Este tortul pe care il faceau gospodinele de dinainte de 89, cand nu se gaseau prea multe si se orna cu ce se gasea. Ce arata acolo doamna Silviana e facut de specialist, nu de gospodina. Ar trebui delimitati specialistii de gospodine. nU poti cere cuiva sa faca ce face un cofetar, chiar daca e facut in casa.

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

      este mai mult prajiturica decit tort atasez poze cum tre sa arate un tort

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4mere mari
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 150g zahar
  • 1pachet praf frisca
  • 150ml lapte
  • fructe
  • sirop compot fructe

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, mai ales ca e cu fructe, minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort la metru cu glazura de lamaie