autor:

NADIA MARIA

» » Torturi

Tort Jessy 9 ani

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
Blat:, , - 12 oua, - 12 linguri apa, - 12 linguri ulei, - 24 linguri zahar, - 24 linguri faina, - 1 plic praf de copt, - 4 plicuri zahar vanilat, , Crema:, , -500 ml frisca lichida, -150 g ciocolata cu lapte, -1 compot de piersici, -20 g gelatina, - zahar dupa gust, , Sirop:, , - compotul de piersici, - apa, - zahar, -lichior de mure fara alcool, , Ornat:, , - 1 l frisca lichida, - zahar dupa gust, - bombonele multicolor, - bombonele ciocolata alba si neagra, - colorant rosu si albastru, - 6 bomboane sugus pentru trandafirasi, - sirop de ciocolata pentru scris

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12 linguri apa. separat amestecam bine galbenusele cu 12 linguri zahar , 12 linguri ulei,praful de copt si zaharul vanilat. se amesteca albusele cu galbenusela si se adauga faina amestecand usor. Am preparat trei tavi de chec cu hartie de copt, am impartit compozitia in cele trei tavi in cantitati egale si le-am bagat la cuptor ,preincalzit la 200ºC pentru 30 minute (pana ce trec proba scobitorii)
Se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se taie burticile facute pentru a le aduce la acelasi nivel si se despica pe orizontala, se calculeaza cum le asezam pentru a forma numarul si le taiem.

Crema: punem gelatina la inmuiat in putina apa rece,pe urma se incalzeste apa pentru a se topi gelatina(vezi instructiunile de pe ambalaj).Piersicile le facem pireu cu blendarul, ciocolata o topim in microunde sau pe abur si o adaugam piersicilor.Batem frisca tare, adaugam zahar dupa gust, pireul putin cate putin si gelatina.

Amestecam compotul cu apa , zahar si lichior de mure fara alcoolsi insiropam blaturile. Punem crema , unind toate partile pentru a forma numarul.

Pentru ornat si finisaj batem 1 litru de frisca lichida tare, adaugam zahar dupa gust. Acoperim tortul pe deasupra cu frisca alba, iar frisca ramasa o amestecam cu colorant rosu si albastru pentru a face o culoare mov.Aceasta frisca colorata se pune in sprit si se orneaza tortul pe laterale.Se orneaza cu bombonele se scrie cu sirop de ciocolata.

Trandafirasii i-am facut topind in microunde bomboane sugus, am intins pe folie de plastic si am nivelat cu sucitorul, am taiat fasii si am rulat formand trandafirasii.

Acest tort l-am facut fetitei mele la implinirea a 9 anisori in 10 martie.


Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze cu toate etapele montarii si ornarii dar fiind prinsa in munca si presionata putin de timp am uitat sa mai pun mana si pe aparatul foto. Sper ca se intelege cum am montat si format cifra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jessy 9 ani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu apa si

23 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort butoi cu crema de vanilie

Tort butoi cu crema de vanilie

Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    Splendid tortul si foarte frumos ornat.

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    ingenios,i-mi place! ce mamica buna are jessy.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Bine mai arata !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Arata ft bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte frumos, gustos!~

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Multumesc mult de aprecieri fetelor, sunteti niste dulci.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte inventiva...Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Sa traiasca domnisoara, tortul e foarte reusit, felicitari!

    • Fara foto

      nadia maria , 16 martie 2010

      Multumesc Camelia in numele Jessycai, niciodata nu e prea tarziu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      La multi ani fetitei cu toate ca e cam tarziu, iar in ceea ce priveste tortul e foarte frumos.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Multumesc fetelor din partea mea si a fetitei . Sunteti tare dragute.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Felicitari si tie si fetitei tale.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      La multi ani Jessy!azi a facut si buni meu ani,asa ca e special cand facem tort in casa pt cei dragi,cand e mai rapid sa il cumparam.

    • Fara foto

      andrei (Bucatar) , 14 martie 2010

      foarte frumos

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      felicitari ingenioasa ideea

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      la multi ani JESSY!!!! FOARTE BUN TORTU SI FRUMOS

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Trebuie sa fie delicios,foarte frumos prezentat.....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 12 oua
  • - 12 linguri apa
  • - 12 linguri ulei
  • - 24 linguri zahar
  • - 24 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • -500 ml frisca lichida
  • -150 g ciocolata cu lapte
  • -1 compot de piersici
  • -20 g gelatina
  • - zahar dupa gust
  • Sirop:
  • - compotul de piersici
  • - apa
  • - zahar
  • -lichior de mure fara alcool
  • Ornat:
  • - 1 l frisca lichida
  • - zahar dupa gust
  • - bombonele multicolor
  • - bombonele ciocolata alba si neagra
  • - colorant rosu si albastru
  • - 6 bomboane sugus pentru trandafirasi
  • - sirop de ciocolata pentru scris

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Splendid tortul si foarte frumos ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Sacher