autor:

giorgiana

» » Torturi

Tort Joffre

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2005

Ingrediente
10 oua, 500 g. margarina, 100 g.cacao (de cea mai buna calitate), 500 g.zahar, 125 ml.apa, 1 lingura faina, 2 linguri pesment fin, 2 zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

77 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind, se adauga pe rand toate galbenusurile. Dupa aceea se imparte compozitia in 3 parti (aproximativ).



O parte se pune intr-un castron si se adauga 1 lingura cu varf de faina, 2 linguri cu varf de pesmet si la sfarsit, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri zahar. Totul se toarna intr-o cratita de 3 kg., unsa si tapetata, dupa care se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.



ATENTIE: blatul acesta da destul de mult inapoi.



In castronul in care au ramas cele 2 parti se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Se adauga 2-3 linguri zahar farin, 2 zahar vanilat, esenta de rom sa iasa o crema bine aromata si 1 lingura cacao (sau 1 lingurita ness). Se mixeaza si acestea foarte bine. Crema obtinuta se tine la frigider 1 h.



Dupa aceea asamblam tortul. Taiem blatul pe din doua, punem crema, iar cu restul il decoram.

La decorarea tortului fiecare isi foloseste imaginatia (cu bombonele, trandafirasi din zahar, frisca si pe deasupra ciocolata rasa, etc.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

13 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana , 06 august 2009

    Mi-a iesit reteta chiar foarte bine. I-am facut tortul de ziua fiicei mele!!!

Dificultate

Medie

Timp

3h

77 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500 g. margarina
  • 100 g.cacao (de cea mai buna calitate)
  • 500 g.zahar
  • 125 ml.apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesment fin
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

mariana

Mi-a iesit reteta chiar foarte bine. I-am facut tortul de ziua fiicei mele!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort diplomat dietetic cu iaurt