Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand galbenusurile de ou, frecand bine dupa fiecare. Se adauga untul in cacaua racita si se amesteca.
Blatul: din crema se ia deoparte un sfert din cantitate si se da la rece in frigider. In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca de sus in jos. Se pune hartie pergament intr-o forma de tort, se toarna compozitia si se baga in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit. Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min. Dupa ce blatul este copt se lasa la racit se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Se rade ciocolata deasupra sau puteti pune niste nuci macinate ori alune. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii