autor:

IONELA

» » Torturi

TORT JOFFRE

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
250g unt, oua,200g zahar pudra,50g cacao,100g zahar tos,7 linguri apa,1 lingurafaina,un praf sare, plic zahar vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de rom 1 sticluta,4 bucati ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand galbenusurile de ou, frecand bine dupa fiecare. Se adauga untul in cacaua racita si se amesteca.



Blatul: din crema se ia deoparte un sfert din cantitate si se da la rece in frigider. In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca de sus in jos. Se pune hartie pergament intr-o forma de tort, se toarna compozitia si se baga in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit. Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min. Dupa ce blatul este copt se lasa la racit se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Se rade ciocolata deasupra sau puteti pune niste nuci macinate ori alune. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT JOFFRE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

13 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort Joffre

Tort Joffre

Se pun la foc mic apa,cacao si zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul,

31 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Liliana Barbu (Chef de cuisine):

    Delicios! Am mai adaugat stafide, pe care le-am tinut in rom. A devenit prajitura preferata a familiei mele.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    E bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 250g unt, oua,200g zahar pudra,50g cacao,100g zahar tos,7 linguri apa,1 lingurafaina,un praf sare, plic zahar vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de rom 1 sticluta,4 bucati ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe
FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA

FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA

Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora

8 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
mirey

mirey (Chef de cuisine)

E bun.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Frozen