Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand galbenusurile de ou, frecand bine dupa fiecare. Se adauga untul in cacaua racita si se amesteca.
Blatul: din crema se ia deoparte un sfert din cantitate si se da la rece in frigider. In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca de sus in jos. Se pune hartie pergament intr-o forma de tort, se toarna compozitia si se baga in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit. Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min. Dupa ce blatul este copt se lasa la racit se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Se rade ciocolata deasupra sau puteti pune niste nuci macinate ori alune. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii