autor:

SIMONA BRATU

» » Torturi

Tort Jofré

Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
8 ouã, 400 gr zahãr pudrã, 300 gr unt, 100 ml apã, 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã, 100 gr cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecã într-un vas de 2l zahãrul si cacaua foarte bine, apoi se încorporeazã apa. Se dau la foc mic si se amestecã tot timpul, sã nu se \"lipeascã\", si încã 5min dupã ce fierbe.
Dupã ce se rãcoreste se adaugã gãlbenusurile, pe rând, amestecând continuu.
Albusurile se freacã separat, cu putinã sare, ca pentru bezea.
În albusurile bãtute spumã se adaugã 1/3 din compozitia preparatã anterior, se amestecã usor cu furculita apoi se încorporeazã fãina. Compozitia se toarnã într-o cratitã de 3l unsã bine cu unt si cu hârtie pergament - merge si cu hârtie simplã unsã cu unt pe ambele fete. Se coace în cuptor, la foc potrivit cam 20min.
Nu se deschide cuptorul pânã nu se desprinde de pe margini. Se rãstoarnã caldã pe un platou iar hârtia de desprinde imediat.
în restul compozitiei se amestecã untul frecat spumã; se amestecã foarte bine, s7 nu se facã cocoloase. Aceasta este crema.
Blatul se taie în douã felii si se umple cu cremã.
În cremã se pot adãuga coajã rasã de potocalã, visine din visinata, etc.
Se serveste rece, a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofré" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort sarpele

Tort sarpele "Ka"

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri.

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 ouã
  • 400 gr zahãr pudrã
  • 300 gr unt
  • 100 ml apã
  • 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã
  • 100 gr cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Om de Zapada