Se amestecã într-un vas de 2l zahãrul si cacaua foarte bine, apoi se încorporeazã apa. Se dau la foc mic si se amestecã tot timpul, sã nu se \"lipeascã\", si încã 5min dupã ce fierbe.
Dupã ce se rãcoreste se adaugã gãlbenusurile, pe rând, amestecând continuu.
Albusurile se freacã separat, cu putinã sare, ca pentru bezea.
În albusurile bãtute spumã se adaugã 1/3 din compozitia preparatã anterior, se amestecã usor cu furculita apoi se încorporeazã fãina. Compozitia se toarnã într-o cratitã de 3l unsã bine cu unt si cu hârtie pergament - merge si cu hârtie simplã unsã cu unt pe ambele fete. Se coace în cuptor, la foc potrivit cam 20min.
Nu se deschide cuptorul pânã nu se desprinde de pe margini. Se rãstoarnã caldã pe un platou iar hârtia de desprinde imediat.
în restul compozitiei se amestecã untul frecat spumã; se amestecã foarte bine, s7 nu se facã cocoloase. Aceasta este crema.
Blatul se taie în douã felii si se umple cu cremã.
În cremã se pot adãuga coajã rasã de potocalã, visine din visinata, etc.
Se serveste rece, a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii