autor:

SIMONA BRATU

» » Torturi

Tort Jofré

Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
8 ouã, 400 gr zahãr pudrã, 300 gr unt, 100 ml apã, 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã, 100 gr cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecã într-un vas de 2l zahãrul si cacaua foarte bine, apoi se încorporeazã apa. Se dau la foc mic si se amestecã tot timpul, sã nu se \"lipeascã\", si încã 5min dupã ce fierbe.
Dupã ce se rãcoreste se adaugã gãlbenusurile, pe rând, amestecând continuu.
Albusurile se freacã separat, cu putinã sare, ca pentru bezea.
În albusurile bãtute spumã se adaugã 1/3 din compozitia preparatã anterior, se amestecã usor cu furculita apoi se încorporeazã fãina. Compozitia se toarnã într-o cratitã de 3l unsã bine cu unt si cu hârtie pergament - merge si cu hârtie simplã unsã cu unt pe ambele fete. Se coace în cuptor, la foc potrivit cam 20min.
Nu se deschide cuptorul pânã nu se desprinde de pe margini. Se rãstoarnã caldã pe un platou iar hârtia de desprinde imediat.
în restul compozitiei se amestecã untul frecat spumã; se amestecã foarte bine, s7 nu se facã cocoloase. Aceasta este crema.
Blatul se taie în douã felii si se umple cu cremã.
În cremã se pot adãuga coajã rasã de potocalã, visine din visinata, etc.
Se serveste rece, a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofré" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
La Tour Eiffel Cake

La Tour Eiffel Cake

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de

17 voturi    13 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 ouã
  • 400 gr zahãr pudrã
  • 300 gr unt
  • 100 ml apã
  • 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã
  • 100 gr cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de lamaie