autor:

SIMONA BRATU

» » Torturi

Tort Jofré

Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA BRATU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
8 ouã, 400 gr zahãr pudrã, 300 gr unt, 100 ml apã, 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã, 100 gr cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecã într-un vas de 2l zahãrul si cacaua foarte bine, apoi se încorporeazã apa. Se dau la foc mic si se amestecã tot timpul, sã nu se \"lipeascã\", si încã 5min dupã ce fierbe.
Dupã ce se rãcoreste se adaugã gãlbenusurile, pe rând, amestecând continuu.
Albusurile se freacã separat, cu putinã sare, ca pentru bezea.
În albusurile bãtute spumã se adaugã 1/3 din compozitia preparatã anterior, se amestecã usor cu furculita apoi se încorporeazã fãina. Compozitia se toarnã într-o cratitã de 3l unsã bine cu unt si cu hârtie pergament - merge si cu hârtie simplã unsã cu unt pe ambele fete. Se coace în cuptor, la foc potrivit cam 20min.
Nu se deschide cuptorul pânã nu se desprinde de pe margini. Se rãstoarnã caldã pe un platou iar hârtia de desprinde imediat.
în restul compozitiei se amestecã untul frecat spumã; se amestecã foarte bine, s7 nu se facã cocoloase. Aceasta este crema.
Blatul se taie în douã felii si se umple cu cremã.
În cremã se pot adãuga coajã rasã de potocalã, visine din visinata, etc.
Se serveste rece, a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jofré" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Tort cu nuci, fără făină

Tort cu nuci, fără făină

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 ouã
  • 400 gr zahãr pudrã
  • 300 gr unt
  • 100 ml apã
  • 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã
  • 100 gr cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe