Tort Jofre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 300 g zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri mari de faina
  • 1 cutie mare margarina Rama
  • o cutie 500 ml frisca Hulala
  • o cutie compot ananas
  • un pumn nuci

Mod de preparare

Crema 1

Se fierb apa cu zaharul si cacaua la foc mic pana se face o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca din cand in cand. Cand s-a racit, se adauga cele 8 galbenusuri.

Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga faina si 5 linguri din crema 1. Apoi, se pune la copt intr-o tava unsa cu margarina.

Crema 2: Se freaca margarina cu restul de crema 1.

Se taie blatul in doua, se aseaza primul strat, care se insiropeaza cu siropul de la compot. Apoi, se pune crema 2, un strat frisca, cateva bucatele de ananas, cealalta parte a blatului si se insiropeaza si aceasta. Se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise