autor:

susu

» » Torturi

Tort kinder

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Un tort usor, nu foarte dulce, potrivit dupa o masa bogata de sarbatori, , crema alba:, , 250 gr mascarpone, 200 gr ciocolata alba, 200 ml smantana pentru frisca, , crema neagra:, , 250 gr unt gras, 200 gr ciocolata neagra, 50 gr cacao, 200 gr zahar pudra, 50 ml smantana pentru frisca, 1 pastaie vanilie, 2 linguri coniac, , blaturile:, , 240 gr faina, 250 gr zahar, 90 gr cacao, 1 lgt bicarbonat, 1 plic praf de copt, 1 vf cutit sare, 100 ml ulei, 280 ml iaurt gras, 10 lg cafea tare si fierbinte (1/2 cana de 250 ml) si 1 vf cutit cardamon, 3 oua mari, 1 lgt esenta vanilie, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

crema alba:

Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra bucatele si amestecam continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit sa ajunga la temperatura camerei dupa care se da la frigider cel putin cateva ore sau pana a doua zi. Dupa ce s-a intarit o batem cu mixerul si incorporam mascarponele care a fost si el mixat separat. Ambele creme trebuie sa fie la aceeasi temperatura, adica reci, pentru a nu se taia crema.

crema neagra:

Untul trebuie sa fie taiat cubulete si scos de la frigider cu cateva ore inainte. Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas si se topeste 1 min la microunde dupa care se scoate, se amesteca bine si se ma da 1 min pana la topirea completa. Untul moale se bate cu zaharul pudra cernut pana devine pufos, atentie, aceasta operatiune dureaza. Pentru a se topi zaharul avem nevoie de rabdare si un mixer bun, pentru a nu se arde trebuie sa facem pauze. Adaugam apoi cacaoa cernuta si mai mixam 1-2 min. Pastaia de vanilie se desface si i se scot semintele. Incorporam ciocolata topita care e la temperatura camerei si dupa amestec adaugam si semintele de vanilie. Punem frisca lichida (tot la temperatura camerei), coniacul si mixam pana devine o crema fina. Dam cremele la rece.

blaturile:

Cafeaua o facem din aproximativ 3 lgt cu varf la o cana de 250 ml. Cand incepe sa fiarba adaugam cardamonul si strangem spuma de deasupra pe care o vom folosi impreuna cu cafeaua tot la crema. Hartia pentru copt se poate inmuia putin in apa si se modeleaza foarte usor. Toate ingredientele se scot in bucatarie de seara, mai putin cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Amestecam ingredientele uscate cu telul. Batem ouale impreuna cu zama de lamaie, dupa ce le-ai facut spuma adaugi uleiul cate putin apoi urmeaza iaurtul si vanilia. Torni ingredientele lichide peste cele solide si amesteci usor. La sfarsit adaugi cafeaua fierbinte si spuma pastrata. Din acest aluat trebuie sa coacem 3 blaturi in tava de 21 cm. Dupa vreo 30 de min nu mai mult facem testul cu scobitoarea, daca in mijloc e gata inchidem focul si-l scoatem ca sa nu se usuce prea tare. Eu n-am insiropat blaturile dar daca doriti o puteti face. Eu am facut blaturile in prima zi a a doua zi am facut cremele. Ca sa iasa blaturile egale am impartit compozitia in trei parti egale.

montare tort:

Taiem fiecare din cele trei blaturi in doua. Impartim crema alba in mod egal ca sa iasa frumos sectiunea, deci vom avea 6 blaturi, 5 creme si cea pentru ornat. Se imparte crema alba in 4 parti egale si se opreste 1 parte crema neagra la fel ca si cea alba ca si cantitate, restul de crema neagra se foloseste la imbracarea tortului.Se pune la mijloc crema neagra si in rest crema alba. Cu restul de crema neagra se imbraca tortul. Deci vom avea blat/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra la mijloc/bl/cr alba/bl/cr alba/bl/cr neagra imbracare tort.Am ornat cu nuca coapta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort kinder" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Kinder Milch Schnitte

Tort Kinder Milch Schnitte

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 160 grade C. 2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid

1 vot    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Un tort usor
  • nu foarte dulce
  • potrivit dupa o masa bogata de sarbatori
  • crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • crema neagra:
  • 250 gr unt gras
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri coniac
  • blaturile:
  • 240 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 90 gr cacao
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 100 ml ulei
  • 280 ml iaurt gras
  • 10 lg cafea tare si fierbinte (1/2 cana de 250 ml) si 1 vf cutit cardamon
  • 3 oua mari
  • 1 lgt esenta vanilie
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort „amandină”