autor:

Alina

» » Torturi

Tort Kinder Milch Schnitte

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2014

Ingrediente
Blat:, , 6 oua (45g/ou), 140 g zahar tos, 2 lg miere de salcam, 60 g ulei de palmier, 40 g faina de grau (2 lg cu varf), 50 g cacao 22% grasime (2 lg cu varf + 1 lg rasa), 35 g gris (2 lg cu varf), 13 g amidon de porumb, 45 ml lapte rece, un praf de sare, 3 g praf de copt (1 lgt rasa), , Crema:, , 400 g smantana pentru frisca, 130 ml lapte, 300 g lapte condensat indulcit, 1 lg zahar tos, 20 g gelatina granule (Dr. Oetker am folosit), , Sirop:, , 2 lg sirop concentrat de salcam, 120-150 ml apa plata, , Glazura:, , 100 g ciocolata simpla, 1 lgt ulei de palmier

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat



1. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute.

3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut.

4. Amestecam faina cu cacaoa, amidonul, praful de copt si grisul si le inglobam in galbenusurile batute.

5. Albusurile le batem spuma cu praful de sare,

adaugam apoi 60 g zahar si mixam in continuare pana cand spuma devine ferma si lucioasa.

6. Luam doua linguri din albusurile batute si le incorporam cu o spatula in mixul de galbenusuri si cacao. Turnam apoi toate albusurile batute in mix si inglobam usor cu ajutorul spatulei, cu miscari circulare ferme.

7. Impartim compozita in 3 si o turnam in tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt.

8. Introducem tavile in cuptor la temperatura setata pentru 10 minute, apoi crestem temperatura la 190 grade C si mai lasam 20 min. Faceti testul cu scobitoarea, daca iese curata dupa ce ati introdus-o in blat atunci acesta este copt.

9. Dupa ce s-au copt, scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca complet in tavi.



Crema:

1. Punem gelatina la hidratat in 65 ml lapte, 10 minute, restul de lapte il infierbantam, il lasam apoi sa se racoreasca putin (dar sa ramana caldut) apoi punem gelatina in el si amestecam pana cand se dizolva complet. Daca s-a racit prea mult, puneti-l pe baie de aburi sau tineti vasul deasupra flacarii amestecand mereu.

2. Batem frisca pana cand isi tripleaza volumul, o amestecam bine cu laptele condensat si cu gelatina (eu am facut operatiunea cu ajutorul unei spatule de silicon),

apoi o introducem in frigider pentru 5 minute. Cand o scoatem din frigider, invartim cu o lingura in ea.



Asamblare:

Punem un inel (reglabil) pentru torturi pe o farfurie, punem un blat, il insiropam, punem jumatate din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Introducem la frigider pentru 4 ore.

Preparam glazura punand intr-un vas pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul de palmier. Scoatem tortul de la frigider, dam deoparte inelul si glazuram.



Nota!

Este indicat sa ungeti inelul cu putin ulei.

Daca vreti puteti da grisul prin masina de cafea, insa eu l-am pus in starea in care se gaseste in comert.



ATENTIE!



Folositi ciocolata simpla sau cu lapte. Desi am mai dat-o in bara cu astfel de glazura, nu m-am invatat minte si am facut din nou glazura din ciocolata cu crema. Bineinteles ca am stricat aspectul tortului punand asemenea glazura. :( Am incercat sa fac una din ciocolata simpla si am pus-o deasupra insa a alunecat imediat din cauza glazurii gresite. Gustul insa a fost fenomenal, iar copilasii (si cei mari bineinteles) asteapta sa fac din nou grozavenia de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu menta

Tort cu menta

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine

12 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yry , 07 aprilie 2016

    În loc de ulei de palmier ce pot să folosesc?

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua (45g/ou)
  • 140 g zahar tos
  • 2 lg miere de salcam
  • 60 g ulei de palmier
  • 40 g faina de grau (2 lg cu varf)
  • 50 g cacao 22% grasime (2 lg cu varf + 1 lg rasa)
  • 35 g gris (2 lg cu varf)
  • 13 g amidon de porumb
  • 45 ml lapte rece
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt (1 lgt rasa)
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 130 ml lapte
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 1 lg zahar tos
  • 20 g gelatina granule (Dr. Oetker am folosit)
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de salcam
  • 120-150 ml apa plata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata simpla
  • 1 lgt ulei de palmier

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Yry

În loc de ulei de palmier ce pot să folosesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere