Tort Kinder Milch Schnitte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Kinder Milch Schnitte

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua (45g/ou)
  • 140 g zahar tos
  • 2 lg miere de salcam
  • 60 g ulei de palmier
  • 40 g faina de grau (2 lg cu varf)
  • 50 g cacao 22% grasime (2 lg cu varf + 1 lg rasa)
  • 35 g gris (2 lg cu varf)
  • 13 g amidon de porumb
  • 45 ml lapte rece
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt (1 lgt rasa)
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 130 ml lapte
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 1 lg zahar tos
  • 20 g gelatina granule (Dr. Oetker am folosit)
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de salcam
  • 120-150 ml apa plata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata simpla
  • 1 lgt ulei de palmier

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute.

3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut.

4. Amestecam faina cu cacaoa, amidonul, praful de copt si grisul si le inglobam in galbenusurile batute.

5. Albusurile le batem spuma cu praful de sare,

adaugam apoi 60 g zahar si mixam in continuare pana cand spuma devine ferma si lucioasa.

6. Luam doua linguri din albusurile batute si le incorporam cu o spatula in mixul de galbenusuri si cacao. Turnam apoi toate albusurile batute in mix si inglobam usor cu ajutorul spatulei, cu miscari circulare ferme.

7. Impartim compozita in 3 si o turnam in tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt.

8. Introducem tavile in cuptor la temperatura setata pentru 10 minute, apoi crestem temperatura la 190 grade C si mai lasam 20 min. Faceti testul cu scobitoarea, daca iese curata dupa ce ati introdus-o in blat atunci acesta este copt.

9. Dupa ce s-au copt, scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca complet in tavi.

Crema:

1. Punem gelatina la hidratat in 65 ml lapte, 10 minute, restul de lapte il infierbantam, il lasam apoi sa se racoreasca putin (dar sa ramana caldut) apoi punem gelatina in el si amestecam pana cand se dizolva complet. Daca s-a racit prea mult, puneti-l pe baie de aburi sau tineti vasul deasupra flacarii amestecand mereu.

2. Batem frisca pana cand isi tripleaza volumul, o amestecam bine cu laptele condensat si cu gelatina (eu am facut operatiunea cu ajutorul unei spatule de silicon),

apoi o introducem in frigider pentru 5 minute. Cand o scoatem din frigider, invartim cu o lingura in ea.

Asamblare:

Punem un inel (reglabil) pentru torturi pe o farfurie, punem un blat, il insiropam, punem jumatate din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Introducem la frigider pentru 4 ore.

Preparam glazura punand intr-un vas pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul de palmier. Scoatem tortul de la frigider, dam deoparte inelul si glazuram.

Nota!

Este indicat sa ungeti inelul cu putin ulei.

Daca vreti puteti da grisul prin masina de cafea, insa eu l-am pus in starea in care se gaseste in comert.

ATENTIE!

Folositi ciocolata simpla sau cu lapte. Desi am mai dat-o in bara cu astfel de glazura, nu m-am invatat minte si am facut din nou glazura din ciocolata cu crema. Bineinteles ca am stricat aspectul tortului punand asemenea glazura. :( Am incercat sa fac una din ciocolata simpla si am pus-o deasupra insa a alunecat imediat din cauza glazurii gresite. Gustul insa a fost fenomenal, iar copilasii (si cei mari bineinteles) asteapta sa fac din nou grozavenia de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise