Tort Kodrit Kadir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Kodrit Kadir

Ingrediente

  • -blat:
  • 1 ou
  • 100ml lapte,
  • 100g zahar
  • 1 lingura de unt
  • 100g faina,
  • 1.2 praf de copt,
  • cacao,
  • esenta rom
  • -caramel:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 800ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • -sirop:
  • 6 liguri zahar

Mod de preparare

-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, esenta de rom. am amestecat bine.

-Caramel: batem bine restul oualelor cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom

-Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar, rotim cratita sa acopere si peretii si lasam la racit

punem amestecul de oua peste zaharul ars si imediat turnam in mijlocul cratitei amestecul pt. blat....nu amestecati

nu va speriati, el se va duce la fund si va fi acoprit complet de compozitia de oua, dar la copt se vor separa frumos cele doua straturi si blatul se va ridica deasupra celui de crema.

introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min

se rastoarna tortul pe platou doar cand este complet racit.

-tips:

* nu deschideti usa cuptorului cel putin 20 minute

* se poate decora cu frisca, glazura de ciocolata...etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise