autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Kodrit Kadir

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 1 ou, * 100 g zahar, * 100 ml lapte, * 100 ml ulei, * 1 lingurita praf de copt, * 100 g faina, * 4 linguri de cacao, * esenta de rom, * Pentru crema avem nevoie de:, * 800 ml lapte, * 5 oua, * 200 g zahar, * esenta de vanilie, * Pentru caramel avem nevoie de:, * 5 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

47 voturi

Mod de preparare

Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.

Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.

Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.

Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.

Reteta Sabina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Caramelul: Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema. Pregatim si forma sau formele pe care

2 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ana_Antohe

    Ana_Antohe (Chef de cuisine):

    mie nu mi-a iesit ca al tau :( cum faci sa iasa bine blatul sa nu se amestece cu crema ?

  • Fara foto

    Rouasa (Chef de cuisine):

    Super a iesit!! Din pacate, doar atat am putut poza. :)

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Reteta este usor de realizat si a iesit bine. Am asezat-o intr-un vas de Jena si am rasturnat-o in capac, fara probleme.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Moka Oprea , 09 ianuarie 2016

    nu inteleg !!!??? crema galbena curge ,Da!!! cum punem blatul maro crud si el !!! nu se amesteca ???? imi spune cineva ???

  • Fara foto

    Giorgiana Vasiloiu , 20 octombrie 2014

    Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

  • Fara foto

    Pisti Schreiner , 20 octombrie 2014

    La sfarsit cred ca nu este crema!!!

    • Fara foto

      Mihaela Andrei , 13 iunie 2014

      Cred ca este tare buna i!!!;;;

    • Fara foto

      Pîrvu Nicoleta , 12 martie 2014

      mmm

    • Fara foto

      Dana Mariana , 24 februarie 2014

      Am facut o mica schimbare,pentru ca nu am avut cacao,am pus 75mg de ciocolata topita si rezultatul a fost fantastic,aspectuoasa si gustoasa si spun asta pentru ca nu sint fan al cremei de zahar ars,dar reteta e chiar buna,imi place.

    • Fara foto

      Marian Porceanu , 15 ianuarie 2014

      Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

    • Fara foto

      Emilia Tanasa , 04 ianuarie 2014

      am facut , iese super bun, dar as vrea ceva mai putin blat. cred ca o sa umblu putin la reteta sa vedem ce iese....

    • Fara foto

      Ioana Ciupag , 17 octombrie 2013

      buna, arata f bine. ce tava ai folosit ..dreptunghiulara? dimensiunile...? multumesc

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 16 octombrie 2013

      Mi-a iesit perfect..este delicios...multumesc pt reteta....<3

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 16 octombrie 2013

      Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 16 octombrie 2013

      Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 16 octombrie 2013

      Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

    • Fara foto

      Adina Toma , 16 octombrie 2013

      Cum fac sa nu se amestece crema cu blatu?

    • Fara foto

      Lucya Cristina Hriti , 16 octombrie 2013

      sa pune in tava de copt zaharul ars dupa aceea crema alba si dupa aceea blatul negru se face ca la tortul de zahar ars

    • Fara foto

      Rachiteanu Ionela , 16 octombrie 2013

      arata super dar sincera sa fiu nu am prea inteles bine reteta peste caramel adaugam crema apoi peste crema adaugam blatul?daca vreti sa imi spuneti si mie va rog

    • Fara foto

      Silvia Bela Mirza , 16 octombrie 2013

      Nu am iteles care sunt cantitatile pe incrediente !?

    • Fara foto

      Cornelia Bujor , 16 octombrie 2013

      mai, dar eu nu am inteles care-i crema, care-i blatul

    • Fara foto

      Alina , 16 octombrie 2013

      Si eu fac aceasta reteta de ceva vreme...e intr-adevar delicios....si iese bine daca respecti reteta.

    • Fara foto

      Bibitta (Bucatar sef) , 15 octombrie 2013

      ooo ce bine arata

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce apetisant Miha!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      arata foarte bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

47 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 1 ou
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml lapte
  • * 100 ml ulei
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 100 g faina
  • * 4 linguri de cacao
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 800 ml lapte
  • * 5 oua
  • * 200 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru caramel avem nevoie de:
  • * 5 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Alina

Si eu fac aceasta reteta de ceva vreme...e intr-adevar delicios....si iese bine daca respecti reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata