autor:

Anca Bordeianu

» » Torturi

Tort krantz

Autor: Anca Bordeianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca Bordeianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
7 oua,7 linguri zahar,7 linguri faina,2 linguri de ulei,2 pachete de unt fara sare, si mirosuri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Blatul se face din cele 7 oua la care se adauga zaharul,uleiul,faina si mirosurile.Se puna la copt intr-o tava lunga imbracata cu firtie de copt si se da la cuptor pentru 45 de minute.Intre timp se face siropul din 2 canu de zafar si o cana de apa.Se fierbe pina ce s-a dizolvat zaharul se adauga esenta de rom si se da la rece.Adoua zi se taie blatul si se insiropeaza apoi se pune intrcalat crema facuta din cele 2 pachete de unt cu o cana de zahar farin.Se asambleaza tortul dupa care se pune o glazura din caramel facuta din o cana de zahar topit si mina de nuci sau alune.Se imbraca tortul cu aceasta glazura si se orneaza dupa gust.Pofta buna!
Blatul se face din cele 7 oua la care se adauga zaharul,uleiul,faina si mirosurile.Se puna la copt intr-o tava lunga imbracata cu firtie de copt si se
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort krantz" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Steliana

Tort Steliana

Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt.

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 24 mai 2015

    este bun dar dupa mine mult prea dulce oare nu se poate schimba crema de unt cu o crema de vanilie simpla sau ciocolata si sa folosim crantul facut din caramel de zahar cu alune?

  • Fara foto

    Ralu Ale , 21 septembrie 2013

    esti o frumoasa

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Unul dintre preferatele mele, ador tortul kratz:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata foarte bine si sunt sigura ca si gustul este pe masura,felicitari pentru prezentare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata tare bine ! Eu stiam ca se pune in crema zahar caramelizat...de aia ii zice ...krantz !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Intotdeauna mi-a placut tortul Krantz. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Imi place tare mult acest tip de tort.Felicitari!Arata foarte bine.

    • Fara foto

      LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Daca si la gust e dupa cum arata... ploaie locala! Bravo! Trebuie testat.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata bine..merita incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 7 oua,7 linguri zahar,7 linguri faina,2 linguri de ulei,2 pachete de unt fara sare, si mirosuri.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bordeianu
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Din ingredientele mentionate mai sus se face un blat de panispan se coace intr-o forma rotunda se

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarte cu mere

Tarte cu mere

Din ingredientele mentionate faceti un aluat mai tare le puneti pe tavitele de mini tarte se umple

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Salam de biscuiti- versiunea mea

Salam de biscuiti- versiunea mea

Rahatul se pune pe foc cu apa si se amesteca pina ce se face o pasta.Se adauga biscuiti ,zaharul

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

este bun dar dupa mine mult prea dulce oare nu se poate schimba crema de unt cu o crema de vanilie simpla sau ciocolata si sa folosim crantul facut din caramel de zahar cu alune?

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse