autor:

Stan Elena

» » Torturi

Tort la metru

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
I. 4 oua, 260g zahar, 7 linguri ulei, 1 praf copt, 260g faina, 10 linguri apa, , II. 1 lingură apă caldă, 2 linguri cacao, , Crema vanilie:, , 200ml lapte, 2-3 linguri făină,, 2 oua,, 200 gr zahar, 200 g unt, vanilie, , Glazura:, , 4 linguri apă, 3 linguri zahăr, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 30h

18 voturi

Mod de preparare

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de copt stins în oţet.Se pune câte puţină faină.Se bat albuşurile spumă şi se adaugă peste compoziţia de mai sus.
Se împarte compoziţia în două.
Într-o parte se adaugă 1 lingură apă caldă şi 2 linguri cacao,iar cealaltă se lasă aşa cum este.Se pun compoziţiile în tăvi diferite se coc şi după ce se răcesc se taie în nr,egal de felii.

Crema de vanilie: Se pun pe foc într-o cratiţă cu apă toate ingredientele şi se fierb până se ingroaşă.

Glazura: Se dă un clocot şi când este gata se pune untul.
Se toarnă când este rece.

Se unge o felie alba cu cremă,apoi una cu cacao şi tot aşa până la sfârşit.Deasupra se pune glazura.Se taie felia de tort oblic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Metru

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

54 voturi    40 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stan Elena , 08 iunie 2014

    fara,se inmoaie de la crema si este foarte bun

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 30 aprilie 2014

    fara insiropare?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate de tort !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicios!

    • Fara foto

      rus adela (Maestru bucatar) , 20 noiembrie 2009

      foarte bun acest tort, nu l-am facut de mult, doar ca eu il aranjez altfel. fiecare felie unsa cu crema o asez in cerc una dupa alta. arata super asa.

    • Maria

      Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Arata nemaipomenit... imi lasa gura apa... sper ca voi avea ocazia sa il gatesc:)

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Si eu faceam acest tort pe vremuri.Este de efect ! Ce buna idee mi-ai dat ! O sa il fac in curand ! Se face usor si poti incerca orice combinatie de crema iti place !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      De mult nu a mai facut acest tort. Multumesc, pentru ca mi-ai amintit de el.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e bun!Arata bine!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Este una din prajiturile ce le faceam pe vremuri...Imi placea sa fac tortul cu crema de fistic( verde) si capsuni(roz). Cind il taiam oblic..arata nemaipomenit !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30h

18 voturi

Ingrediente

  • I. 4 oua
  • 260g zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 260g faina
  • 10 linguri apa
  • II. 1 lingură apă caldă
  • 2 linguri cacao
  • Crema vanilie:
  • 200ml lapte
  • 2-3 linguri făină,
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Glazura:
  • 4 linguri apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

50 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
TIRAMISU

TIRAMISU

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se pune cutia cu mascarpone si se amesteca.Albusurile

82 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de tort !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Foi crocante cu frisca si cirese confiate