Ingrediente
I. 4 oua, 260g zahar, 7 linguri ulei, 1 praf copt, 260g faina, 10 linguri apa, , II. 1 lingură apă caldă, 2 linguri cacao, , Crema vanilie:, , 200ml lapte, 2-3 linguri făină,, 2 oua,, 200 gr zahar, 200 g unt, vanilie, , Glazura:, , 4 linguri apă, 3 linguri zahăr, 2 linguri cacao
Dificultate: Medie | Timp: 30h
18 voturi
Mod de preparare
Se împarte compoziţia în două.
Într-o parte se adaugă 1 lingură apă caldă şi 2 linguri cacao,iar cealaltă se lasă aşa cum este.Se pun compoziţiile în tăvi diferite se coc şi după ce se răcesc se taie în nr,egal de felii.
Crema de vanilie: Se pun pe foc într-o cratiţă cu apă toate ingredientele şi se fierb până se ingroaşă.
Glazura: Se dă un clocot şi când este gata se pune untul.
Se toarnă când este rece.
Se unge o felie alba cu cremă,apoi una cu cacao şi tot aşa până la sfârşit.Deasupra se pune glazura.Se taie felia de tort oblic.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Delicios!
rus adela (Maestru bucatar) , 20 noiembrie 2009
foarte bun acest tort, nu l-am facut de mult, doar ca eu il aranjez altfel. fiecare felie unsa cu crema o asez in cerc una dupa alta. arata super asa.
Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Arata nemaipomenit... imi lasa gura apa... sper ca voi avea ocazia sa il gatesc:)
Alina (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009
Si eu faceam acest tort pe vremuri.Este de efect ! Ce buna idee mi-ai dat ! O sa il fac in curand ! Se face usor si poti incerca orice combinatie de crema iti place !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009
De mult nu a mai facut acest tort. Multumesc, pentru ca mi-ai amintit de el.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
O bunatate...
mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Cred ca e bun!Arata bine!
Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Este una din prajiturile ce le faceam pe vremuri...Imi placea sa fac tortul cu crema de fistic( verde) si capsuni(roz). Cind il taiam oblic..arata nemaipomenit !!!