autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT LA METRU

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
4 ouă, 15 linguri de apă, 500 gr. + 8 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 250 gr. + 3 linguri de făină, 4 linguri de caco, 200 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 300 gr. unt, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Pentru blaturi - se bat 4 albuşuri cu 7 linguri de apă adăugate treptat, se adaugă 250 gr. zahă şi se bate în continuare până se dizolvă zahărul, se adaugă 4 gălbenuşuri, 6 linguri de ulei şi 250 gr făină, după care se amestecă uşor. Compoziţia se împarte în două. Într-o parte se pune 2 linguri de cacao. Aceste compoziţii se coc în 2 tăviţe de chec.
Pentru cremă - se face o cremă din 200 ml. lapte, 3 linguri făină, 1 pachet zahăr vanilat şi 250 gr. zahăr, se fierbe.
250 gr. unt frecat spumos se amestecă cu crema de lapte fiartă şi răcită.
După ce s-au răcit blaturile, se taie în 11 feli fiecare şi se lipesc cu cremă.
Tortul se glazurează cu următoarea glazură - 8 linguri de apă se fierb cu 8 linguri de zahăr şi 2 linguri de cacao, apoi se adaugă 50 gr. unt.
Se dă la rece.
La servire tortul se taie pe diagonală.
Pentru blaturi - se bat 4 albuşuri cu 7 linguri de apă adăugate treptat, se adaugă 250 gr. zahă şi se bate în continuare până se dizolvă zah
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT LA METRU" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort Metru

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

54 voturi    40 comentarii
2h 30 min
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 15 linguri de apă
  • 500 gr. + 8 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 250 gr. + 3 linguri de făină
  • 4 linguri de caco
  • 200 ml lapte
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 300 gr. unt
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Retete
de Daminescu Mihaela
Tort de vară

Tort de vară

Se pisează biscuţii. Se topeşte untul pe foc mic şi se adaugă biscuiţii pisaţi, apoi se întinde

2 voturi    1 comentariu
25 min
Torturi
Salată de morcovi şi portocale

Salată de morcovi şi portocale

Se curăţă, se spală şi se fierb morcovii potrivit (să nu fie prea fierţi) apoi se taie rondele

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate
Salată de roşii cu kiwi

Salată de roşii cu kiwi

Roşiile şi kiwi se curăţă de pieliţă şi se taie în felii potrivite, se pun într-un castron

0 voturi    1 comentariu
15 min
Salate
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti