autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT LA METRU

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
4 ouă, 15 linguri de apă, 500 gr. + 8 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 250 gr. + 3 linguri de făină, 4 linguri de caco, 200 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 300 gr. unt, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Pentru blaturi - se bat 4 albuşuri cu 7 linguri de apă adăugate treptat, se adaugă 250 gr. zahă şi se bate în continuare până se dizolvă zahărul, se adaugă 4 gălbenuşuri, 6 linguri de ulei şi 250 gr făină, după care se amestecă uşor. Compoziţia se împarte în două. Într-o parte se pune 2 linguri de cacao. Aceste compoziţii se coc în 2 tăviţe de chec.
Pentru cremă - se face o cremă din 200 ml. lapte, 3 linguri făină, 1 pachet zahăr vanilat şi 250 gr. zahăr, se fierbe.
250 gr. unt frecat spumos se amestecă cu crema de lapte fiartă şi răcită.
După ce s-au răcit blaturile, se taie în 11 feli fiecare şi se lipesc cu cremă.
Tortul se glazurează cu următoarea glazură - 8 linguri de apă se fierb cu 8 linguri de zahăr şi 2 linguri de cacao, apoi se adaugă 50 gr. unt.
Se dă la rece.
La servire tortul se taie pe diagonală.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT LA METRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort Metru

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

54 voturi    40 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 15 linguri de apă
  • 500 gr. + 8 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 250 gr. + 3 linguri de făină
  • 4 linguri de caco
  • 200 ml lapte
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 300 gr. unt
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cremele , le fac din doua budinci de culori diferite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de iaurt si piersici