autor:

Mihaela Kitchen

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort "Lamaita"

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2014

Ingrediente
Blat:, 2 lamai, 5 oua, 200 grame zahar, 200 grame faina, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 3 linguri de apa, un varf de cutit de sare, 10 grame praf de copt, , Crema de vanilie:, 500 ml lapte, 100 grame zahar, 3 galbenusuri, 3 plicuri vanilie, 50 grame amidon, , Glazura de ciocolata:, 100 grame de ciocolata cu adaos de 52% cacao, 25 grame de unt sau margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Blatul de chec:



Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in 2 boluri separate. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul alaturi de 100 grame de zahar.



Galbenusurile cu 100 de grame zahar ramas si un varf de cutit sare se mixeaza usor, adaugandu-se treptat cele 3 linguri de ulei, 3 linguri de apa si mixeaza usor din nou.



Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu 10 grame de praf de copt si se toarna apoi peste compozitia de galbenusuri. Se cearna faina treptat peste galbenusuri mixand usor. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga albusurile batute peste compozitia de galbenusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus pana se inglobeaza totul.



Am adaugat compozitia in 2 tavi de chec medii tapetate cu hartie de copt. Timpul de coacere este la 45 minute la 180 grade celsius. Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.



Crema de vanilie:



Galbenusurile se freaca cu amidonul, iar laptele se pune intr-o cratita cu zaharul si vanilia la fiert. Pana cand laptele este fiert (va dati seama cand apar basicutele) veti pune cate 10 linguri de lapte treptat in compozitia de galbenusuri, apoi usor restul de lapte fiert amestecand continuu si sa aveti grija ca galbenusurile sa nu devina ca si o omleta.



Se adauga compozitia iar in cratita si pentru cateva secunde amestecati cu telul la flama mica pana se ingroasa. Puneti deasupra o folie de plastica pentru a nu capata acea pojghita si o lasati sa se raceasca un pic pana cand va trebui sa o puneti e blat. Feliile de tort se taie pe orizontala pe jumatate, adaugam crema intre felii si peste toata suprafata tortului cu crema ramasa. La final revenim cu glazura si cateva ornamente de decor dupa preferinta.



Glazura de ciocolata:



Se pune la bain-marie pentru a se topi impreuna cu untul, dupa care se imbraca tortul.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Lamaita"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu mousse de lamaie.

Tort cu mousse de lamaie.

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei. BLATUL DE NEGRESA: Se separa albusurile

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Μιχαέλα Ελένα Ντίμα , 14 octombrie 2014

    nu am facut crema din plicuri, am facut crema in casa.

  • Fara foto

    Raluca Oana Jurca , 20 septembrie 2014

    la crema...3 plicuri vanilie,budinca de vanilie sau ce plicuri...este in comert

  • Fara foto

    Μιχαέλα Ελένα Ντίμα , 05 septembrie 2014

    din 2 tavi de chec ies 4 blaturi, desi am folosit numai 3 la tortulet si al 4 lea blat de chec a fost savurat simplu :D

    • Fara foto

      Μιχαέλα Ελένα Ντίμα , 05 septembrie 2014

      sorry, acum am recitit contextul, eram cu gandul la galbenusuri si am scris albusuri, nu a fost cu rea intentie . Voi modifica textul.

    • Fara foto

      C-v Mari , 05 septembrie 2014

      deci: sunt 2 tavi si sfarsesc cu 3 blaturi?

    • Fara foto

      Gabriela Mihaela Stanciu , 05 septembrie 2014

      Care albusuri sa nu se faca omleta? Crema se face doar cu galbenusuri!

    • Fara foto

      pusy , 14 august 2014

      delicioasa si usoara

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 lamai
  • 5 oua
  • 200 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de apa
  • un varf de cutit de sare
  • 10 grame praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 plicuri vanilie
  • 50 grame amidon
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 grame de ciocolata cu adaos de 52% cacao
  • 25 grame de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fara foto

pusy

delicioasa si usoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort M&M's