autor:

Stan Elena

» » Torturi

TORT LIGIA

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
1 pachet mare de piscoturi de sampanie(cu 4 pachetele), 100 g alune de padure nesarate-sau alune nesarate, 1 kg.frisca(recomandata Hulala), 1 kg.portocale(in functie de anotimp se pot inlocui cu alte fructe,capsuni,fragi,etc), 200 g crema de ciocolata, zeama de la un compot de 800 g de fructe aromate-caise,visine,cirese), 4 linguri visinata, 1 fiola esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare
Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama de compot,visinata si esenta de rom.In acest amestec se afunda piscoturile unul cate unul dar nu se lasa in sirop,apoi se tapeteaza cu acestea un castron rotund atat pe fund cat si pe pereti.Se recomanda sa se aseze pe peretii castronului folie de aluminiu inainte de a aseza piscoturile.
Se bate frisca si se imparte in doua cantitati egale.Prima crema-frisca se amesteca cu portocalele taiate in cubulete ca pentru salata de fructe.Aceasta compozitie se aseaza in strate gal peste piscoturi si pe fund si pe peretii castronului.A doua cantitate de frisca se amesteca cu crema de ciocolata,cu alunele de padure si cu ¼ din piscoturi(care se inmoaie de asemenea in siropul pregatit la inceput).Aceasta compozitie se foloseste pentru a umple restul castronului.Deasupra se mai aseaza un rand de piscoturi inmuiate in sirop si se acopera cu folie de aluminiu si se da o noapte la frigider.
A doua zi se aseaza o farfurie mare deasupra castronului si se rastoarna .Se orneaza dupa preferinta cu frisca ,fructe.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT LIGIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuci, fără făină

Tort cu nuci, fără făină

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Deliciu de Ciocolata

Tort Deliciu de Ciocolata

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea.

19 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie(cu 4 pachetele)
  • 100 g alune de padure nesarate-sau alune nesarate
  • 1 kg.frisca(recomandata Hulala)
  • 1 kg.portocale(in functie de anotimp se pot inlocui cu alte fructe,capsuni,fragi,etc)
  • 200 g crema de ciocolata
  • zeama de la un compot de 800 g de fructe aromate-caise,visine,cirese)
  • 4 linguri visinata
  • 1 fiola esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

50 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de iaurt