TORT LIGIA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie(cu 4 pachetele)
  • 100 g alune de padure nesarate-sau alune nesarate
  • 1 kg.frisca(recomandata Hulala)
  • 1 kg.portocale(in functie de anotimp se pot inlocui cu alte fructe,capsuni,fragi,etc)
  • 200 g crema de ciocolata
  • zeama de la un compot de 800 g de fructe aromate-caise,visine,cirese)
  • 4 linguri visinata
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Preparare

Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama de compot,visinata si esenta de rom.In acest amestec se afunda piscoturile unul cate unul dar nu se lasa in sirop,apoi se tapeteaza cu acestea un castron rotund atat pe fund cat si pe pereti.Se recomanda sa se aseze pe peretii castronului folie de aluminiu inainte de a aseza piscoturile.

Se bate frisca si se imparte in doua cantitati egale.Prima crema-frisca se amesteca cu portocalele taiate in cubulete ca pentru salata de fructe.Aceasta compozitie se aseaza in strate gal peste piscoturi si pe fund si pe peretii castronului.A doua cantitate de frisca se amesteca cu crema de ciocolata,cu alunele de padure si cu ¼ din piscoturi(care se inmoaie de asemenea in siropul pregatit la inceput).Aceasta compozitie se foloseste pentru a umple restul castronului.Deasupra se mai aseaza un rand de piscoturi inmuiate in sirop si se acopera cu folie de aluminiu si se da o noapte la frigider.

A doua zi se aseaza o farfurie mare deasupra castronului si se rastoarna .Se orneaza dupa preferinta cu frisca ,fructe.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise