Preparare
Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama de compot,visinata si esenta de rom.In acest amestec se afunda piscoturile unul cate unul dar nu se lasa in sirop,apoi se tapeteaza cu acestea un castron rotund atat pe fund cat si pe pereti.Se recomanda sa se aseze pe peretii castronului folie de aluminiu inainte de a aseza piscoturile.
Se bate frisca si se imparte in doua cantitati egale.Prima crema-frisca se amesteca cu portocalele taiate in cubulete ca pentru salata de fructe.Aceasta compozitie se aseaza in strate gal peste piscoturi si pe fund si pe peretii castronului.A doua cantitate de frisca se amesteca cu crema de ciocolata,cu alunele de padure si cu ¼ din piscoturi(care se inmoaie de asemenea in siropul pregatit la inceput).Aceasta compozitie se foloseste pentru a umple restul castronului.Deasupra se mai aseaza un rand de piscoturi inmuiate in sirop si se acopera cu folie de aluminiu si se da o noapte la frigider.
A doua zi se aseaza o farfurie mare deasupra castronului si se rastoarna .Se orneaza dupa preferinta cu frisca ,fructe.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii