autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort „Lindau”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 300 g faina, , 200 g unt, , 100 g zahar, , 1 ou, , fasole sau mazare uscata pentru copt., Pentru umplut si ornat: 1 kg prune, , 100 g zahar, , 6 foi gelatina, , 4 linguri zeamil, , 2 linguri nuca macinata, , 125 ml frisca batuta, 12 samburi de nuca (jumatati).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, unt, zahar si ou, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa o ora la rece. Se incinge cuptorul la 190ş, se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma cu peretii detasabili (diametrul: 24 cm), lasand o margine inalta de aproximativ 3 cm. Se-nteapa aluatul din loc in loc cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt, iar peste hartie se intinde un strat de fasole uscata. Se da la cuptor, se coace 20 de minute, se indeparteaza fasolea si hartia si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii si se fierb circa 5 minute impreuna cu zaharul in 125 ml de apa. Se amesteca zeamilul cu 2 linguri de apa, se toarna peste prune si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 3 minute (pana ce se leaga). Gelatina inmuiata si stoarsa se incorporeaza, impreuna cu nuca rasa, in amestecul de prune, care se intinde apoi peste aluatul copt. Se lasa tortul 2 ore la rece, dupa care se decoreaza cu frisca si jumatatile de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Lindau”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat: Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat

42 voturi    24 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • fasole sau mazare uscata pentru copt.
  • Pentru umplut si ornat: 1 kg prune
  • 100 g zahar
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zeamil
  • 2 linguri nuca macinata
  • 125 ml frisca batuta
  • 12 samburi de nuca (jumatati).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Red velvet cake