autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort „Lindau”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 300 g faina, , 200 g unt, , 100 g zahar, , 1 ou, , fasole sau mazare uscata pentru copt., Pentru umplut si ornat: 1 kg prune, , 100 g zahar, , 6 foi gelatina, , 4 linguri zeamil, , 2 linguri nuca macinata, , 125 ml frisca batuta, 12 samburi de nuca (jumatati).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, unt, zahar si ou, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa o ora la rece. Se incinge cuptorul la 190ş, se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma cu peretii detasabili (diametrul: 24 cm), lasand o margine inalta de aproximativ 3 cm. Se-nteapa aluatul din loc in loc cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt, iar peste hartie se intinde un strat de fasole uscata. Se da la cuptor, se coace 20 de minute, se indeparteaza fasolea si hartia si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii si se fierb circa 5 minute impreuna cu zaharul in 125 ml de apa. Se amesteca zeamilul cu 2 linguri de apa, se toarna peste prune si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 3 minute (pana ce se leaga). Gelatina inmuiata si stoarsa se incorporeaza, impreuna cu nuca rasa, in amestecul de prune, care se intinde apoi peste aluatul copt. Se lasa tortul 2 ore la rece, dupa care se decoreaza cu frisca si jumatatile de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Lindau”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Irina

Tort Irina

Blatul: Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilinat

1 vot    1 comentariu
3h
Torturi
TORT CU CAPSUNI

TORT CU CAPSUNI

Blat: Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana

6 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • fasole sau mazare uscata pentru copt.
  • Pentru umplut si ornat: 1 kg prune
  • 100 g zahar
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zeamil
  • 2 linguri nuca macinata
  • 125 ml frisca batuta
  • 12 samburi de nuca (jumatati).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe "Gogoasa"