autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort „Lindau”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 300 g faina, , 200 g unt, , 100 g zahar, , 1 ou, , fasole sau mazare uscata pentru copt., Pentru umplut si ornat: 1 kg prune, , 100 g zahar, , 6 foi gelatina, , 4 linguri zeamil, , 2 linguri nuca macinata, , 125 ml frisca batuta, 12 samburi de nuca (jumatati).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, unt, zahar si ou, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa o ora la rece. Se incinge cuptorul la 190ş, se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma cu peretii detasabili (diametrul: 24 cm), lasand o margine inalta de aproximativ 3 cm. Se-nteapa aluatul din loc in loc cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt, iar peste hartie se intinde un strat de fasole uscata. Se da la cuptor, se coace 20 de minute, se indeparteaza fasolea si hartia si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii si se fierb circa 5 minute impreuna cu zaharul in 125 ml de apa. Se amesteca zeamilul cu 2 linguri de apa, se toarna peste prune si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 3 minute (pana ce se leaga). Gelatina inmuiata si stoarsa se incorporeaza, impreuna cu nuca rasa, in amestecul de prune, care se intinde apoi peste aluatul copt. Se lasa tortul 2 ore la rece, dupa care se decoreaza cu frisca si jumatatile de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Lindau”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort vis de vara

Tort vis de vara

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de castane

Tort de ciocolata cu crema de castane

Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de

16 voturi    18 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • fasole sau mazare uscata pentru copt.
  • Pentru umplut si ornat: 1 kg prune
  • 100 g zahar
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zeamil
  • 2 linguri nuca macinata
  • 125 ml frisca batuta
  • 12 samburi de nuca (jumatati).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui