autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort „Lindau”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat - 300 g faina, , 200 g unt, , 100 g zahar, , 1 ou, , fasole sau mazare uscata pentru copt., Pentru umplut si ornat: 1 kg prune, , 100 g zahar, , 6 foi gelatina, , 4 linguri zeamil, , 2 linguri nuca macinata, , 125 ml frisca batuta, 12 samburi de nuca (jumatati).

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, unt, zahar si ou, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa o ora la rece. Se incinge cuptorul la 190ş, se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma cu peretii detasabili (diametrul: 24 cm), lasand o margine inalta de aproximativ 3 cm. Se-nteapa aluatul din loc in loc cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt, iar peste hartie se intinde un strat de fasole uscata. Se da la cuptor, se coace 20 de minute, se indeparteaza fasolea si hartia si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii si se fierb circa 5 minute impreuna cu zaharul in 125 ml de apa. Se amesteca zeamilul cu 2 linguri de apa, se toarna peste prune si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 3 minute (pana ce se leaga). Gelatina inmuiata si stoarsa se incorporeaza, impreuna cu nuca rasa, in amestecul de prune, care se intinde apoi peste aluatul copt. Se lasa tortul 2 ore la rece, dupa care se decoreaza cu frisca si jumatatile de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Lindau”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

10 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • fasole sau mazare uscata pentru copt.
  • Pentru umplut si ornat: 1 kg prune
  • 100 g zahar
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zeamil
  • 2 linguri nuca macinata
  • 125 ml frisca batuta
  • 12 samburi de nuca (jumatati).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT-CREMES