autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort "Locomotiva Thomas"

Autor: lucia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
Blat 1 :6 oua,200g zahar,30ml apa ,30 ml ulei,200gr faina,3 linguri cacao,1 lingurita praf de copt., Blat 2:3 oua ,5 linguri zahar + iplic zahar vanilat burbon,6 linguri faina., Crema 1:200 ml. smantana pt. frisca ,200 gr. ciocolata menaj amaruie., Crema2:200 ml.smantana pt.frisca ,250 gr. ciocolata menaj alba., Pasta de zahar:1kg. zahar pudra ,i plic de gelatina dr, Oetker,50ml.apa, 100 gr, miere de salcam.

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Se coace blatul 1 si dupa racire se insiropeaza putin si se umple cu crema1(ciocolata si smantana se topesc pe baie de aburi , se lasa la racit in frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul pana se obtine o spuma).
Se coace blatul 2 siaseaza pe o hartie de copt sau un servet de bucatarie si se ruleaza pe latura mai mica a dreptunghiului,dupa recire se umple cu crema 2 facuta la fel ca si crema 1.
Gelatina se pune la inmuiat in apa dupa care se topeste pe baie de abuc si se ,se adauga mierea in gelatina luata de pe foc si se adauga in zahar .Se framanta foarte bine pana se omogenizeaza dupa care se adauga cateva picaturi de colorant alim.albastru ,pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde cu sucitorul uns si el cu ulei ,dupa care se ruleaza pe sucitor si se aseaza peste blaturile asamblate sub forma de locomotiva. Din pacate nu am poze cu executia ,numai cu produsul final , sper sa va placa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Locomotiva Thomas"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu crema de vanilie

Pavlova cu crema de vanilie

Cum se prepara bezeaua? Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei,

4 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort Exotic

Tort Exotic

Preparare crema: Se pune la fiert laptele inpreuna cu galbenusurile de la oua ,zaharul vanilinat,zaharul

11 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Arata minunat...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Tare dragut tortuletul! Ai muncit ceva la el, felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Mie imi place ,,produsul final''.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat 1 :6 oua,200g zahar,30ml apa ,30 ml ulei,200gr faina,3 linguri cacao,1 lingurita praf de copt.
  • Blat 2:3 oua ,5 linguri zahar + iplic zahar vanilat burbon,6 linguri faina.
  • Crema 1:200 ml. smantana pt. frisca ,200 gr. ciocolata menaj amaruie.
  • Crema2:200 ml.smantana pt.frisca ,250 gr. ciocolata menaj alba.
  • Pasta de zahar:1kg. zahar pudra ,i plic de gelatina dr
  • Oetker,50ml.apa
  • 100 gr
  • miere de salcam.

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars