autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort "Locomotiva Thomas"

Autor: lucia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
Blat 1 :6 oua,200g zahar,30ml apa ,30 ml ulei,200gr faina,3 linguri cacao,1 lingurita praf de copt., Blat 2:3 oua ,5 linguri zahar + iplic zahar vanilat burbon,6 linguri faina., Crema 1:200 ml. smantana pt. frisca ,200 gr. ciocolata menaj amaruie., Crema2:200 ml.smantana pt.frisca ,250 gr. ciocolata menaj alba., Pasta de zahar:1kg. zahar pudra ,i plic de gelatina dr, Oetker,50ml.apa, 100 gr, miere de salcam.

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Se coace blatul 1 si dupa racire se insiropeaza putin si se umple cu crema1(ciocolata si smantana se topesc pe baie de aburi , se lasa la racit in frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul pana se obtine o spuma).
Se coace blatul 2 siaseaza pe o hartie de copt sau un servet de bucatarie si se ruleaza pe latura mai mica a dreptunghiului,dupa recire se umple cu crema 2 facuta la fel ca si crema 1.
Gelatina se pune la inmuiat in apa dupa care se topeste pe baie de abuc si se ,se adauga mierea in gelatina luata de pe foc si se adauga in zahar .Se framanta foarte bine pana se omogenizeaza dupa care se adauga cateva picaturi de colorant alim.albastru ,pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde cu sucitorul uns si el cu ulei ,dupa care se ruleaza pe sucitor si se aseaza peste blaturile asamblate sub forma de locomotiva. Din pacate nu am poze cu executia ,numai cu produsul final , sper sa va placa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Locomotiva Thomas"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare! Untul moale il amestecam cu

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi
Amandina

Amandina

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca

38 voturi    28 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Arata minunat...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Tare dragut tortuletul! Ai muncit ceva la el, felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Mie imi place ,,produsul final''.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat 1 :6 oua,200g zahar,30ml apa ,30 ml ulei,200gr faina,3 linguri cacao,1 lingurita praf de copt.
  • Blat 2:3 oua ,5 linguri zahar + iplic zahar vanilat burbon,6 linguri faina.
  • Crema 1:200 ml. smantana pt. frisca ,200 gr. ciocolata menaj amaruie.
  • Crema2:200 ml.smantana pt.frisca ,250 gr. ciocolata menaj alba.
  • Pasta de zahar:1kg. zahar pudra ,i plic de gelatina dr
  • Oetker,50ml.apa
  • 100 gr
  • miere de salcam.

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere si ciocolata