autor:

Carp Elena Loredana

» » Torturi

Tort Lory

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
Blat, 8 oua, 8 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg cacao, esenta vanilie, Crema, 4 oua, 400 gr zahar, 500 gr margarina rama(2 pac), 100 gr cacao, 4 lg apa rece, 2 fiole esenta rom, Sirop, 300gr zahar, 300ml apa, razatura de lamaie, esenta rom, Glazura, 300 gr ciocolata amaruie, 150ml frisca lichida, 50gr unt, Decor, frunze de ciocolata, capsuni

Dificultate: Medie Timp: 5h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri ;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit
Crema
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert)pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lory" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carp Elena Loredana , 10 mai 2010

    Multumec fetelor!

  • Fara foto

    tonica (Maestru bucatar) , 09 mai 2010

    Minunat.o adevarata experta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Apetisant,produsul final este extraordinar...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      10 cu felicitari!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Iulia cand am pus 5 ore pentru prepararea acestui tort am luat in considerare si timpul cat trebuie sa stea la rece....uneori depaseste ...atunci cand il fac seare si il glasez dimineata cat despre felie imi pare rau :( nu am avut cum sa fac poza fiindca tortul l-am facut pentru o cunostinta

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cred ca are un gust bun,timp cam mult pentru preparare. Erea interesant sa vedem si cum arata o felie din acest tort!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Felicitari,arata minunat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Superb arata si cred ca este un deliciu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr margarina rama(2 pac)
  • 100 gr cacao
  • 4 lg apa rece
  • 2 fiole esenta rom
  • Sirop
  • 300gr zahar
  • 300ml apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom
  • Glazura
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 150ml frisca lichida
  • 50gr unt
  • Decor
  • frunze de ciocolata
  • capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Carp Elena Loredana

Multumec fetelor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Vis de ciocolata