Tort Lory

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Tort Lory

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr margarina rama(2 pac)
  • 100 gr cacao
  • 4 lg apa rece
  • 2 fiole esenta rom
  • Sirop
  • 300gr zahar
  • 300ml apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom
  • Glazura
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 150ml frisca lichida
  • 50gr unt
  • Decor
  • frunze de ciocolata
  • capsuni

Mod de preparare

Blatul

1. se separa albusurile de galbenusuri ;

2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;

3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;

4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor

5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit

Crema

ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:

ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert)pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca

Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise