autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Malakoff

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 5 foi gelatina alba, , 2 batoane de vanilie, , 375 ml lapte, , 170 g zahar, , 3 galbenusuri mici, , 600 g frisca batuta, , 2 linguri rom brun, , 30 g ness, , circa 60 de piscoturi, , 100 g migdale taiate felii, , 100 g ciocolata amaruie, , cacao pudra pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se cresteaza pe lung batoanele de vanilie, se rade miezul si se pune sa fiarba impreuna cu laptele si 70 g de zahar. Se freaca galbenusurile cu putin lapte fierbinte, se toarna peste laptele din cratita si se lasa pe foc sa se-ngroase ca o smantana, amestecand intruna. Se trece printr-o sita intr-un castron, se adauga gelatina stoarsa si se lasa sa se raceasca, punand castronul peste un vas cu apa de la gheata. In crema racita se incorporeaza 50 g frisca batuta. Zaharul ramas se pune sa fiarba cu 100 ml de apa si, dupa ce s-a topit, se amesteca cu nessul si romul.
Se tapeteaza cu hartie o forma cu pereti detasabili (diametrul: 24 cm), se aseaza pe fund un strat de piscoturi, se stropesc usor cu siropul de cafea si se acopera cu o treime din crema. Se procedeaza la fel cu al doilea si al treilea strat de piscoturi si se tine tortul circa 5 ore la rece.
Se rumenesc migdalele intr-o tigaie uscata si se da ciocolata pe razatoarea mica.
Se scoate tortul din forma, se unge pe margini cu frisca si se lipesc de jur imprejur feliutele de migdala. Restul de frisca se toarna intr-un cornet si se fac rozete mici pe suprafata tortului, peste care se presara praful de cacao si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Malakoff" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mocca

Tort Mocca

Blatul se pregateste astfel: Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu frisca si caramel

Tort cu frisca si caramel

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam

54 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant. Cred ca e foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 5 foi gelatina alba
  • 2 batoane de vanilie
  • 375 ml lapte
  • 170 g zahar
  • 3 galbenusuri mici
  • 600 g frisca batuta
  • 2 linguri rom brun
  • 30 g ness
  • circa 60 de piscoturi
  • 100 g migdale taiate felii
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cacao pudra pentru ornat.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesant. Cred ca e foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni