autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort Mamaruta

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2010

Ingrediente
Blatul: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina cernuta, ½ praf de copt, 1 vanilie, 2 lingurite de cacao cernuta, un praf de sare., Sirop pt insiropat: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1 esenta rom., Crema: 1 plic budinca de cacao, 400 ml lapte, 4-5 linguri zahar, 2 vanilii, 100 g unt., Decor: glazura de ciocolata- 2 cuburi mari ciocolata menaj, 4 linguri de apa, 2 bucatele margarina de marimea nucilor., Decor aripi: 400 ml frisca lichida, colorant alimentar rosu, 1 pliculet intarirtor frisca, 3 vanilii., Decor ochi, buline aripi: bombonele rosii si maro, iar imprejurul mamarutei nuca de cocos colorata.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte rece, amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte(300 ml) se pune la fiert cu zaharul si vanilia, cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat, fierbem la foc incet, amestecand continuu sa nu se prinda. Cand budinca s-a ingrosat foarte bine, stingem focul si lasam la racit. Tot acum preparam si siropul, sa aibe timp sa se raceasca: Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, luam de pe foc, adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.
Pasul 2: preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Intrun bol batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul amestecat cu praful de copr si vanilia, continuam baterea pana la topirea cristalele de zahar, adaugam galbenusurile si la urma faina, omogenizam bine. Scoateti din compozitia de blat 3 linguri compozitie si le amestecati cu 2 lingurite de cacao. Asezam compozitia de blat intro tava rotunda, unsa si tapetata deja, adaugam si compozitia cu cacao in centru, cu o furculita miscam blatul cu cacao in toate directiile, sa obtinem un blat marmorat(nu e obligatoriu, se poate face blatul si simplu). Dam tava la copt, intrun cuptor preincalzit deja. Lasam la copt 20-25 minute, asta depinde de cuptor, la mine cam acesta e timpul de coacere. Scoatem blatul, dupa racire ii dam forma unui ou, decupand putin din el, apoi il taiem in 2 bucati.
Pasul 3: amestecam budinca racita cu untul si e gata crema.
Pasul 4: asezam blatul pe platou, insiropam blatul, il umplem la mijloc cu creama.
Pasul 5: preparam glazura de ciocolata din cele 2 cuburi mari de ciocolata, apa, margarina si imbracam imediat tortul cu aceasta glazura.
Pasul 6: batem frisca cu vanilia, intaritorul si colorantul, apoi o asezam pe tort acolo unde ar trebui sa fie aripile. Suntem atenti ca parte din care am taiat putin din blat, sa fie capul mamarutei, acesta ramane doar glazurat cu ciocolata. Avem grija la repartizarea stratului de frisca sa nu punem in zona capului si sa lasam un spatiu intre cele 2 aripi. Punem ochisori din bombonele si bulinute pe aripi, iar in jurul mamarutei presarati nuca de cocos colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mamaruta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele,

11 voturi    13 comentarii
30 min
Torturi
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    A fost tare gustos, asta e cert.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    Ce drăguţ! Mămăruţă, ruţă, suie-mă-n căruţă... şi dă-mi o feliuţă!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina cernuta
  • ½ praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2 lingurite de cacao cernuta
  • un praf de sare.
  • Sirop pt insiropat: 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta rom.
  • Crema: 1 plic budinca de cacao
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 vanilii
  • 100 g unt.
  • Decor: glazura de ciocolata- 2 cuburi mari ciocolata menaj
  • 4 linguri de apa
  • 2 bucatele margarina de marimea nucilor.
  • Decor aripi: 400 ml frisca lichida
  • colorant alimentar rosu
  • 1 pliculet intarirtor frisca
  • 3 vanilii.
  • Decor ochi
  • buline aripi: bombonele rosii si maro
  • iar imprejurul mamarutei nuca de cocos colorata.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

A fost tare gustos, asta e cert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT PENTRU MAJORAT