Mod de preparare:
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema.Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o déjà pregatita.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii