Gelatina se pune in vas sa se desfaca in sucul de la compotul de ananas si cel de la portocale, in care am dizolvat 250 gr zahar pudra . Se lasa 10 minute , dupa care se pune la ben-mari amestecad continuu si mare grija ca gelatina sa nu atinga punctual de fierbere , cand s-a dizolvat gelatina se adauga cele doua galbenusuri frecate cu cele 3 linguri de zahar si se lasa sa se ra ceasca .
In acest timp pregatim forma pentru a asambla tortul :
Se imbraca forma de tort cu folie alimentara ,la care se lasa marginile mai lungi sa poti sa le aduni deasupra tortului asamblat . Se taie rulada de 1/2 cm grosime si tapetam forma pe fund si margini , daca raman goluri rupem bucatele de rulada si umplem pe unde este necesar .
Batem frisca bine , apoi adaugam treptat prima compozitie , dupa ce s-a incorporat turnam un strat in forma , peste care punem fructele de anans , apoi alt strat si iaras fructe , si asa pana se termina compozitia , daca mai este rulada se pune peste ultimul strat . Se strang colturile si se da la frigider pentru 3 -4 ore . Cand s-a racit , se pune deasupra platoul si se intoarce forma cu tort , sa desface usor folia , si rezultatul e surprinzator .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii