autor:

My Fancy Cake

» » Torturi

Tort Mascota

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat: 100 gr ciocolata, 80 gr unt, 80 gr zahar, 2 oua, 3 linguri faina, 1/2 fiola esenta de rom, , Pentru crema: 300 gr unt, 100 gr cacao, 6 oua, 12 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom, 3 linguri esenta de vanilie, 100 gr nuca, 100 gr coaja de portocala confiata, 150 gr visine din visinata, , Pentru glazura de ciocolata: 200 ml apa, 200 ml smantana dulce Dorna, 200 gr zahar, 70 gr cacao cernuta, 1 plic gelatina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert timp de 15 minute. Am repetat operatiunea de 3 ori, apoi am amestecat 200 ml de apa cu 200 gr de zahar si am mai fiert-o timp de 30 de minute.

Dulceata de coji de portocale se pastreaza in borcan inchis ermetic in frigider si o puteti folosi la diverse dulciuri: briose, fursecuri, torturi.

Pentru blatul de tort eu am procedat asa:

Intr-o craticioara amestecam untul taiat cubulete si ciocolata maruntita si le punem pe foc mic. Cand acestea sunt topite adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam romul, faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se coace timp de 40 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru crema mixam ouale cu zaharul la bain-marie pana obtinem o crema de consistenta unei smantani groase si o lasam la racit.

Mixam untul (la temperatura camerei) cu cacaoa si adaugam cate 1 lingura din crema de oua racita.

Adaugam apoi nuca prajita si taiata, visinele bine scurse, coaja de portocala si mirodeniile. Amestecati incet cu o lingura pentru a nu "taia" crema de unt.

Imbracam o tava cu pereti detasabili in folie alimentara si punem crema, niveland-o bine, apoi o acoperim cu blatul. Lasam la racit de pe o zi pe alta.

A doua zi glazuram tortul cu ciocolata. Pentru glazura punem gelatina la hidratat si fierbem toate celalalte ingrediente timp de 15 minute. Lasam glazura 10 minute la racit apoi adaugam gelatina. Dupa ce adaugam gelatina o mai lasam aproximativ 30 de minute la racit, pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi o turnam peste tort.

Decorul este din fructe physalis si bomboane de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mascota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort mascota

Tort mascota

Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider. Untul

6 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 15 decembrie 2013

    WOW!!!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2012

    Felicitari!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

    Foarte fin; am salvat reteta.Felicitari pentru prezentare!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

      Un tort cu totul si cu totul deosebit ! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 100 gr ciocolata
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Pentru crema: 300 gr unt
  • 100 gr cacao
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 3 linguri esenta de vanilie
  • 100 gr nuca
  • 100 gr coaja de portocala confiata
  • 150 gr visine din visinata
  • Pentru glazura de ciocolata: 200 ml apa
  • 200 ml smantana dulce Dorna
  • 200 gr zahar
  • 70 gr cacao cernuta
  • 1 plic gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu lamaie