Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert timp de 15 minute. Am repetat operatiunea de 3 ori, apoi am amestecat 200 ml de apa cu 200 gr de zahar si am mai fiert-o timp de 30 de minute.
Dulceata de coji de portocale se pastreaza in borcan inchis ermetic in frigider si o puteti folosi la diverse dulciuri: briose, fursecuri, torturi.
Pentru blatul de tort eu am procedat asa:
Intr-o craticioara amestecam untul taiat cubulete si ciocolata maruntita si le punem pe foc mic. Cand acestea sunt topite adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam romul, faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se coace timp de 40 de minute la 170 grade Celsius.
Pentru crema mixam ouale cu zaharul la bain-marie pana obtinem o crema de consistenta unei smantani groase si o lasam la racit.
Mixam untul (la temperatura camerei) cu cacaoa si adaugam cate 1 lingura din crema de oua racita.
Adaugam apoi nuca prajita si taiata, visinele bine scurse, coaja de portocala si mirodeniile. Amestecati incet cu o lingura pentru a nu "taia" crema de unt.
Imbracam o tava cu pereti detasabili in folie alimentara si punem crema, niveland-o bine, apoi o acoperim cu blatul. Lasam la racit de pe o zi pe alta.
A doua zi glazuram tortul cu ciocolata. Pentru glazura punem gelatina la hidratat si fierbem toate celalalte ingrediente timp de 15 minute. Lasam glazura 10 minute la racit apoi adaugam gelatina. Dupa ce adaugam gelatina o mai lasam aproximativ 30 de minute la racit, pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi o turnam peste tort.
Decorul este din fructe physalis si bomboane de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii